. Ma György napja van.
Rákkeltő koktél az új évre
2017-01-03 06:56:39
Rákkeltő koktél az új évre

Rákkeltő koktél az új évre

Az LMP évek óta követeli - mind a fővárosban, mind az ország területén - a levegőtisztaság védelmét szolgáló intézkedések megerősítését. A Fidesz-KDNP-nek azonban az emberek egészsége nem számít: lesöpörte az LMP levegőtisztaság-védelmi javaslatait. Tarlós István főpolgármester elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, és Észak-Magyarországon is sok településen veszélyesnek minősítették a levegőt.

 


Magyarországgal szemben évek óta EU kötelezettségszegési eljárás folyik a PM10 szennyezettségi szintje miatt (a városi levegőben található kis aeroszol részecskék, amelyek a légutakban és a tüdőben lerakódó rákkeltő szerves vegyületek), a Fidesz-KDNP-nek azonban a magyar emberek egészsége nem számít, ezért nem tette meg a szükséges intézkedéseket.


A szmogriadó fokozatainak kihirdetése már csak kényszerválasz (ami most már elkerülhetetlen). A lényeg a megelőzés volna: jobb, bölcsebb szabályozás, és az emberek egészségét a középpontba helyező programok. Több év óta, ahogyan az Országgyűlés 2016. őszi ülésszakának utolsó napjain is Sallai R. Benedek, az LMP szakpolitikusa erről kérdezte a kormányt, és ismételten javaslatot tett a levegőtisztasági intézkedésekre - de a kormánypárti többség ezt nem támogatta. Válaszként csak a szokásos arrogancia érkezett.


Mindennek most itt az eredménye, és a helyzet tovább romolhat. Ugyan az időjárási tényezők hozzájárulnak a szmog kialakulásához, de annak alapvető oka a felelőtlen döntéshozásból eredő környezetszennyezés és a gondatlan veszélyeztetéssel járó kormányzás.


Mindaddig, ameddig nem az emberek életét, egészségét szem előtt tartó kormány vezeti az országot és a fővárost, érdemi változás nem várható. Az LMP hathatós intézkedéseket, azonnali lépéseket tenne mind a fővárosban, mind a szintén veszélyeztetett vidéki térségekben a megelőző intézkedésekért, a magyar emberek egészségét szolgáló szabályozásáért. Ezen lehetőségek a Fidesz-KDNP részére is kínálnának megoldást, de Fidesz-KDNP-t a lopás lehetőségén és a hazug propagandáján kívül nem sok dolog érdekli.


Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője - OS

Fotó: 444.hu

Utoljára frissítve: 2017-01-03 06:56:52

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>