. Ma Márk napja van.
Propagandára van pénz, szociális célokra nincs
2016-10-04 10:10:01
Propagandára van pénz, szociális célokra nincs

Propagandára van pénz, szociális célokra nincs

Leszavazta a Fidesz a költségvetési bizottság mai ülésén azokat az MSZP-s javaslatokat, amelyek több pénzt biztosítottak volna a vészesen alulfinanszírozott gyermekhospice-ellátásra, az országos mentőszolgálatra és a szociális gyermekétkeztetésre.


Az MSZP a romokban álló mentőszolgálat fejlesztésére és pénzügyi megerősítésére olyan indítványt nyújtott be, amely szerint az OMSZ költségvetése legalább az olimpiarendezéssel járó kiadás összegét, vagyis jelenleg 39 milliárd forintot érje el. A pécsi Dóri Háznak, ahol a közelmúltban már az áramot is ki kellett kapcsolni, 60 millió forint gyorssegélyt biztosítottunk volna, de két kivétellel a fideszes képviselők még ezt az összeget is soknak találták.


gyermekétkeztetésből hiányzó 3 milliárd forintot az MTVA idei költségvetéséből csoportosítottuk volna át, tehát úgy, hogy még a költségvetési hiánycél se változzon.


Mentőautókra, súlyosan beteg vagy nélkülözésben élő gyerekekre nem hajlandó tehát költeni a Fidesz, miközben a kormányzati propagandát sugárzó állami médiára idén és jövőre is számolatlanul szórják a közpénzt. Az üzenet világos.


Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő
 Mesterházy Attila, a Költségvetési bizottság elnöke
 Velez Árpád, országgyűlési képviselő

OS

Fotó: Atv

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>