. Ma Béla napja van.
Petíció Bayer Zsolt kitüntetésének visszavonásáért
2016-08-24 05:31:01
Petíció Bayer Zsolt kitüntetésének visszavonásáért

Petíció Bayer Zsolt kitüntetésének visszavonásáért

Internetes petíciót indított Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja Bayer Zsolt kitüntetésének visszavonásáért. A baranyai politikus szerint a gyűlölet nem érdemel elismerést, ezért azt kéri Áder János köztársasági elnöktől, haladéktalanul vonja vissza az újságírónak adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.


Internetes petíciót indított Berkecz Balázs, az Együtt elnökségi tagja, miután Áder János annak ellenére sem vonta vissza a Bayer Zsoltnak adományozott Magyar Érdemrend lovagkeresztjét, hogy a korábbi kitüntetettek tömegesen adják vissza elismeréseiket. Múlt héten Berkecz Balázs is felszólította a köztársasági elnököt a kitüntetés visszavonására, de válasz nem érkezett sem Áder Jánostól, sem hivatalától.


Az Együtt szerint a gyűlölet nem érdemel semmiféle elismerést.


Berkecz Balázs szégyenletesnek tartja, hogy egy Bayer-féle rasszista, xenofób, gyűlöletgyáros állami kitüntetést kaphatott Magyarországon, pláne olyan kitüntetést, amelyet az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére adnak.


A Magyar Közlönyben tegnap megjelent hivatalos indoklásból pedig az is kiderül, hogy az Orbán-kormány példaértékű újságírói tevékenységnek tartja Bayer gyűlölködő, alpári irományait, vagyis ezzel az elismeréssel szentesítik a cigányság, a zsidók, a menekültek és a politikai ellenfelek elleni gyalázatos uszítást.


Nem csak az Együtt politikusai háborodtak fel a goebbelsi tempón. Jól jelzi a Bayer Zsolt kitüntetésével szembeni általános felháborodást, hogy a korábban kitüntetett kiválóságok közül már 48-an jelezték, tiltakozásul visszaadják a lovagkeresztet Áder Jánosnak.


Berkecz Balázs a petícióját a következő napokban személyesen fogja eljuttatni Áder Jánosnak.


A petíció az alábbi oldalon érhető el:
http://www.peticiok.com/ader_janos_vonja_vissza_bayer_zsolttol_a_lovagkeresztet


OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>