. Ma György napja van.
Otthont keresnek az orgonamúzeum számára
2015-02-05 05:05:51
Otthont keresnek az orgonamúzeum számára

Otthont keresnek az orgonamúzeum számára

A Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány otthont keres a kontinentális Európa első és egyetlen orgonamúzeumának.

 

Az alapítvány partnere a közhasznú Magyar Organológiai Kutatóintézet Nonprofit kft. 2014 decemberében  határozott arról, hogy befejezi a működését, és döntött végelszámolása felől is. Az alapítvánnyal közösen kezdeményezett Orgonamúzeum szervezését és annak muzeális tartományát a Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány teljes egészében átveszi.

 

A múzeum küldetése Magyarország és Európa gazdag orgonakultúrájának és klasszikus fogalomba tartozó sípos orgonáinak megvédése, megőrzése és kiállítása.  A múzeum célja, hogy megismertesse az orgonákat, az orgonazenét és azok történelmét diák és felnőtt látogatóival, interaktív kiállításokon és zenei rendezvényeken keresztül. 

 

Magyarországon jelenleg nincs olyan szervezet, illetve olyan intézmény, mely ezen a téren szervezetten a témával kapcsolatos muzeális feladatokat ellátja.

 

Az alapítvány felhívja azon cégek, önkormányzatok és intézmények figyelmét, amelyek olyan kihasználatlan ipari épülettel rendelkeznek Budapesten vagy annak tág körzetében, amit egy a mindkét fél számára kedvező üzleti konstrukcióban a múzeum rendelkezésére tudnak bocsájtani, hogy jelezzék az ormu@felelosen.hu e-mail címen.

 

 

Felelős Társadalomért Alapítvány - MTI

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>