. Ma Gedeon napja van.
Örök tisztelet Göncz Árpád emlékének
2015-10-09 18:29:01
Örök tisztelet Göncz Árpád emlékének

Örök tisztelet Göncz Árpád emlékének

A Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének tagjait, a demokratikus közvéleménnyel mély egyetértésben, lesújtotta Göncz Árpád halálhíre – mondta dr. Donáth Ferenc elnök. Hozzátette: a szomorú alkalomból a következőket kívánja a gyászolók tudomására hozni:


„Társaságunkból többen tanúi voltunk Göncz Árpád megpróbáltatásainak: a munkás -, sok gyerekes korszakának. Annak is, ahogy írói, műfordítói tehetségével kiemelkedett, sorsközösséget vállalt a demokratikus ellenzékkel, az urbánus és a népi értelmiség között összekötő szerepe volt.

Nem egyszerűen az MDF és a SZDSZ közötti paktum tette őt köztársasági elnökké, hanem a Bibó - Emlékkötet szerkesztésétől kezdve vállalt közéleti tevékenysége, amely méltán megalapozta ezt a hivatást.


Ahogy az ország és a világ közvéleménye, úgy mi is tanúi voltunk bátor és becsületes köztársasági elnöki tevékenységének, mellyel "oly magasra tette a lécet", hogy haláláig senki sem tudta őt felülmúlni. Tanúsítjuk szavait, amely magatartását jellemezte: „Aki kommunistával és népivel egyaránt szót tudott érteni, és akinek a lapja tiszta. Ha kellek, én ott leszek, ha nem kellek, akkor nem.”


Dr. Donáth Ferenc, a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezetének elnöke kijelentette: Göncz Árpád emlékének elevenen tartása szervezetük magától értetődő kötelezettsége lesz.

 

Láng Judit

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>