. Ma Emma napja van.
Orbán Viktor tönkretette a Magyar Honvédséget
2016-10-19 05:43:42
Orbán Viktor tönkretette a Magyar Honvédséget

Orbán Viktor tönkretette a Magyar Honvédséget

6 év kormányzás után Orbán Viktornak van képe előkelő idegenként rácsodálkozni a Honvédség drámai helyzetére. Vajon hol volt Orbán Viktor, amikor a 2010-2014-es kormányzati ciklusban több, mint 200 milliárd forintos forráskivonást hajtottak végre?!


Hol volt Orbán Viktor, amikor szinte megszűnt a harcihelikopter-képesség, amikor a működőképesség határára sodródott a légiszállítási-képesség, amikor soha nem látott mértéket öltött a Honvédség létszámhiánya?!


Igen, egy komoly országnak szüksége van saját hadseregre. Méghozzá egy modern, jól felszerelt, profi katonákból álló hadseregre, ami képes a XXI. század konfliktusainak eredményes megvívására. Ehhez technikai-eszközfejlesztésre, haderőreformra és mindenekelőtt a szerződéses és hivatásos állomány létszámának feltöltésére van szükség!


A motivált, jól kiképzett, profi katonák mellett az ország védelmi képességének fontos kiegészítője az önkéntes tartalékos rendszer. Azonban az arányok elvétése súlyos hiba. A védelmi képesség további hanyatlását vonja maga után, ha tartalékos rendszer óriásira duzzasztása a Magyar Honvédség modernizációja, a haderő professzionális állományának feltöltése elől vonja el a forrásokat!


A védelmi költségvetés miniszterelnök által beharangozott minimális emelkedése még az elmúlt hat évben okozott károk enyhítéséhez sem elegendő.


Egy komoly országnak jól működő hadsereg mellett komoly kormányfőre és kormányzásra is szüksége lenne.


Amíg nem növeli a kormány érdemben a Honvédség költségvetését, addig csupán újabb kommunikációs húzásnak tekinthetők a miniszterelnök haderő-fejlesztéssel kapcsolatos kijelentései!


Demeter Márta, országgyűlési képviselő - OS

Fotó: Híradó.hu

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>