. Ma Béla napja van.
Orbán teljes foglalkoztatottságot hazudik
2016-11-27 03:20:58
Orbán teljes foglalkoztatottságot hazudik

Orbán teljes foglalkoztatottságot hazudik

A Fidesz-elnök szerint "ma Magyarországon minden ember, aki dolgozni akar, az talál magának munkát". A valóság ismeretében mindenki tudja: a miniszterelnök gátlástalanul az emberek arcába hazudik. A Párbeszéd 4 napos munkahetet, masszív béremelést és emberközpontú gazdaságot ajánl.

Orbán Viktor a teljes foglalkoztatottságról szóló hazudozás közben elfelejt néhány dolgot: még mindig az uniós átlag alatti a foglalkoztatottak aránya Magyarországon, rengetegen hiába keresnek munkát maguknak, a dolgozók közül pedig sok százezren nem itthon, vagy nem valódi munkahelyen, hanem közmunkában dolgoznak.


A Párbeszéd szerint ócska blöffök helyett bátor gondolkodásra és cselekvésre van szükség. Ha tudjuk, hogy ma túl kevesen dolgoznak, de akinek munkája van, az túl sokat melózik, abból egy dolog következik: csökkenteni kell a kötelező munkaidőt. A Párbeszéd Mindenki számít! című vitaprogramjában azt javasolja, hogy dolgozzunk többen, egyenként mindenki kevesebbet: be kell vezetni a 4 napos munkahetet, vagy a 6,5 órás munkanapot!


Az adórendszer átalakításával mindeközben – a munkáltatók bérköltségének emelkedése nélkül – nagyot kell emelni a nettó béreken, és be kell vezetni az Alapjövedelmet.


Ez az a politika, amely valóban az emberek érdekét szolgálja, az elkölthető jövedelem bővítésével serkenti a gazdaságot, és javítja Magyarország versenyképességét is.


Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője - OS

Fotó: Atv.hu

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>