. Ma Márk napja van.
Orbán a magyarok megalázását is támogatja
2015-05-13 08:40:39
Orbán a magyarok megalázását is támogatja

Orbán a magyarok megalázását is támogatja

A HVG cikke szerint a bécsi repülőtéren nem engedtek felszállni egy magyar cigány kutatót egy Torontóba tartó járatra. A hölgy hiába rendelkezett útlevéllel, elegendő készpénzzel és visszafelé is érvényes repülőjeggyel, roma származása miatt hosszas megaláztatásnak lett kitéve, végül pedig el sem utazhatott.

 

A szörnyűséges történet világosan megmutatja, hogy hová vezet az Orbán-kormány által folytatott uszítás és gyűlöletkeltés: bárkire ráéghet a "megélhetési bevándorló" kifejezés kirekesztő bélyege.

 

Az európai értékekkel radikálisan szembehelyezkedő Orbán-kormány a bevándorlás kérdésével igyekszik félelmet kelteni, miközben erre hivatkozva bárkit megalázhatnak alapvető jogaiban és emberi méltóságában - akár magyar állampolgárokat is.

 

A gyalázatos nemzeti konzultáció tanúsága szerint ezt képviseli maga Orbán Viktor is: az előítéleteken és idegengyűlöleten alapuló megbélyegzést, jogtiprást és megalázást. Ezt csak megerősíti, hogy a hírportál megkeresésére a magyar Külügyminisztérium azt válaszolta, hogy nem tartja magát illetékesnek - egy, a magyar határt átlépő magyar állampolgár jogainak védelmében.

 

A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországnak nincs szüksége az európai bevándorláspolitikával teljességgel ellentétes lépésekre, még akkor sem, ha a miniszterelnök gyűlöletkeltéssel szeretne szélsőséges szavazatokhoz jutni.

 

 

Buzás Anna A DK emberi jogi munkacsoportjának vezetője - MTI

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>