. Ma Márk napja van.
Olajátvétel
2014-06-08 23:04:28
Olajátvétel

Olajátvétel

Környezetünk megóvása érdekében a háztartásban elhasznált étolaj a megfelelő hulladékkezelést igényli. Sajnos manapság a további sütésre-főzésre alkalmatlan zsiradék gyakran a lefolyókba kerül, pedig ez nemcsak a csatornát, de a környezetet is károsítja. Lerakódik a lefolyóban, a csótányoknak és különféle bogaraknak kedvezve, a talajba kerülve pedig elzárja az élő szervezetektől az oxigént. Ráadásul a túlhevülés miatt a használt étolaj rákkeltő anyagokat tartalmazhat. Érthető tehát, miért is veszélyes háztartási hulladék az olaj.


A Lehel Csarnokban ingyenes lehetőséget biztosítanak a lakosság által használt háztartási olaj leadására. Az összegyűjtött használt háztartási zsiradék leadható a Csarnok Galéria szintjén, a Piacfelügyeleten. Az átvételre hétfői munkanapokon 14 és 16 óra között kerül sor.

A háztartási zsiradék műanyag palackokban adható le, és csak a háztartásban hagyományosan keletkező szennyeződéseket tartalmazhatja (pl. prézli). A leadásra kerülő háztartási zsiradék nem tartalmazhat vizet, vegyi anyagot, mosószert és egyéb szilárd anyagokat. A használt zsiradék elszállításáról és további feldolgozásáról a Biofilter Környezetvédelmi Zrt. gondoskodik.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>