. Ma napja van.
Nyomoz az Ügyészség
2011-08-26 05:52:05
Nyomoz az Ügyészség

Nyomoz az Ügyészség

Noé Krisztina, a MEBAL Egyesület Egyeztető Tanácsának tagja kezdeményezte a feljelentés sorozatot, aminek nyomán száznál is több civil tett feljelentést a Legfőbb Ügyészségen ismeretlen tettes (tettesek) ellen a Magyar Sziget elnevezésű rendezvényen történtekkel kapcsolatban, melyről a The Sun brit lap cikket és videofelvételt közölt. A Váci Városi Ügyészség nyomoz az ügyben.

 

 

Toroczkai László, a Magyar Szigetet szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, aki a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője azt is  kijelentette rendezvényen, hogy nagyobb szívességet tettek volna a magyarságnak, ha tizenéves korában a KISZ-táborban lőtték volna agyon a korábbi miniszterelnököt. (Az esetről bővebben ITT adtunk korábban hírt)

 

Noé Krisztina még április 13-án levelet küldött  a Jobbik képviselőinek Morvai Krisztinának és Szegedi Csanádnak, melyben kijelentette, hogy:


"Én, Noé Krisztina, az országgyűlési képviselők 2010. évi választásán nem kívántam fasisztákra szavazni, ezért nem adtam voksomat sem a Jobbik jelöltjére,
sem a Jobbik listájára. Alulírott Noé Krisztina magyar állampolgár büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem: a Jobbik újfasiszta, nemzeti szocialista párt. Tájékoztatom Önöket, hogy fenti véleményemet a nyilvánosság előtt is vállalom.Önöknek küldött levelemet felteszem több internetes fórumra, közösségi oldalra is."


 

A brit lap újságírója azt írta a Magyar Sziget eseményeiről: „Több ezer neonáci részvételével zajló gyűlölettel teli fesztivál”, valamint „nyugtalanító természetű fasiszta gyűlés”, ahol náci emléktárgyakat, Hitler Mein Kampfját, valamint a horogkeresztekkel és az auschwitzi haláltábor kapujának képével ellátott pólókat árulnak.

 

A magánfeljelentést egy facebook csoporton alakult akció - Küldd el Te is az Ügyészségnek -  is követte, mely arra buzdít mindenkit, aki a feljelentés tartalmával egyetért, hogy saját nevében maga is tegyen feljelentést a Legfőbb Ügyészségen.


Sokak szerint a Magyar Szigeten történtek megsértik Magyarország képviselői által 1947. febr. 10-én aláírt, és a magyar törvénytárba 1947. júl. 16-án becikkelyezett Párizsi Békeszerződést,  és akár  meg is valósítják az 1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről 269/A. § és 269/B. § (1) leírtakat.


A Belügyminisztérium tegnapi közleménye szerint "nem lehet következmények nélkül félelmet kelteni Magyarországon", a tárca ezért az irányítása alatt álló szerveken keresztül "folyamatosan figyelemmel követi" a félelmet keltő, a közrendet veszélyeztető eseményeket, így a Magyar Sziget rendezvényen történt eseményeket is.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény hangsúlyozza, hogy a rendőrség a törvény erejével megakadályoz minden olyan félelemkeltő eseményt, amely Magyarország belső békéjét és közrendjét veszélyezteti és nem engedhető meg, hogy bármilyen etnikai vagy kulturális társadalmi csoporttal szemben radikális szerveződések felléphessenek, ezért "már a tavasszal életbe lépett a szigorított szabálysértési kormányrendelet, amely az egyenruhás bűnözésnek parancsolt megálljt".

Az elrendelt nyomozás  és a Belügyminisztérium közleménye persze semmire nem garancia, de esély arra, hogy  "nem értek a focihoz" állapotban stagnáló Magyarország tegyen valamit a szélső jobboldali radikális és félelemkeltő tevékenységek ellen. 

 

További híreink
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal keretmegállapo...
2024-02-19 16:16:42, Hírek, Fókuszban Bővebben
Putyint tartják Navalnij gyilkosának
Volodimir Zelenszkij szerint nyilvánvalóan Vlagyimir Putyin ölte meg Alekszej Navalnijt. Szerinte az orosz elnököt nem érdekli, ki hal meg, amíg megtarthatja a hatalmát. ...
2024-02-17 09:55:47, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Volodimir Zelenszkij szerint nyilvánvalóan Vlagyimir Putyin ölte meg Alekszej Navalnijt. Szerinte az orosz eln...
Bővebben >>