. Ma Szilvia napja van.
Nyáridéző sütemény
2013-01-20 19:24:16
Nyáridéző sütemény

Nyáridéző sütemény

Bármennyire is szeretjük a havat, néha-néha bizony jól esik a meleg, nyári napsütésre gondolni. A forró napokat akár egy finom desszert elfogyasztásával is felidézhetjük: nem kell mást tennünk, mint kivenni – a mélyhűtőből, vagy a boltból – egy kis mirelit málnát, a többi hozzávaló valószínűleg minden háztartásban megtalálható, vagy könnyen beszerezhető. A végeredmény gyönyörű és finom! Ha pár pillanatra becsukjuk a szemünket, süteményünk íz világa elröpíthet bennünket egy vízparti sétára, vagy egy langyos, nyár esti, kerti összejövetelbe!


Málnás-csokoládés kosárka


Hozzávalók a tésztához:

-        10 dkg olvasztott vaj

-        5 dkg nádcukor (Más cukor is lehet)

-        15 dkg natúr joghurt

-        20 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez:

-        5 dkg csokoládé (Például Mikulás maradékok)

-        2 dl natúr habtejszín (Hideg)

-        1 csomag Oetker epres fagylalt krémpor

-        mirelit málna (Lehet más, bogyós gyümölcs is)

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összekeverjük (olvasztott vaj, cukor, joghurt, majd ezek elkeverése után a liszt), majd legalább fél óráig állni hagyjuk. Ez alatt a hideg tejszínt felverjük a fagylalt porral, majd hűtőbe tesszük.

A szilikon muffin sütő hátoldalát egyenként beborítjuk a tésztából letépett darabokkal. (Lisztes kézzel gyerekjáték!) Szépen a formákra simítjuk úgy, hogy ne látszódjon ki a forma sehol: így nem lesz lyukas a kész kosárka. Hagyományos módon is elkészíthetjük: a muffin sütőt belül béleljük ki a tésztával, de ekkor babbal kell nehezéket készítenünk, hogy a kész sütemény üreges maradjon. 180 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül a kosárka. A forró tésztát leszedjük a formáról és csokoládét teszünk bele, annyit, hogy éppen az aljába beleolvadjon és eltakarja. Amikor kihűlt, mindegyikbe - ebből a tésztából 15-20 darab lesz – néhány szem málnát pakolunk, majd jöhet rá a tejszínhabos krém. A tetejét málnával és olvasztott csokival díszítjük. Ha nem kapkodta el a család, tegyük hűtőbe, néhány óra múlva már fogyaszthatjuk is!

 Így varázsolhatunk csöppnyi nyarat a télbe! Jó étvágyat!

További híreink
Mitől különlegesek a gránit mosogatók?
A konyhai trendek évről évre változnak. Az innovatív megoldások iránti kereslet jelentősen megnőtt, nem véletlen, hogy a gyártók egyre több különleges termékkel igyekezne...
2024-08-13 14:59:29, Hírek, Receptek Bővebben
Milyen egy tökéletes hajformázó termék, amely valóban megszépíti a frizuránkat?
A szép haj nemcsak adottság kérdése, hanem a megfelelő hajápolásé és módszereké is. Annak az alapja ugyanis, hogy milyen lesz majd a megjelenésünk, hogy mennyire hibátlan...
2024-03-14 17:42:48, Hírek, Receptek Bővebben
Belecsapunk a lecsóba!
A lecsó az egyik legegyszerűbben elkészíthető ételünk, a nyári időszakban a sok zöldségfélének hála, bármikor bármiben bárki elkészítheti, és különböző ízlések szerint va...
2015-08-27 10:00:45, Hírek, Receptek Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Természetes dolog, hogy az ember a legjobbat akarja magának, így igyekszik olyan munkát választani, amiben kit...
Bővebben >>