Nyáridéző sütemény |
2013-01-20 19:24:16 |
Bármennyire is szeretjük a havat, néha-néha bizony jól esik a meleg, nyári napsütésre gondolni. A forró napokat akár egy finom desszert elfogyasztásával is felidézhetjük: nem kell mást tennünk, mint kivenni – a mélyhűtőből, vagy a boltból – egy kis mirelit málnát, a többi hozzávaló valószínűleg minden háztartásban megtalálható, vagy könnyen beszerezhető. A végeredmény gyönyörű és finom! Ha pár pillanatra becsukjuk a szemünket, süteményünk íz világa elröpíthet bennünket egy vízparti sétára, vagy egy langyos, nyár esti, kerti összejövetelbe! Málnás-csokoládés kosárka Hozzávalók a tésztához: - 10 dkg olvasztott vaj - 5 dkg nádcukor (Más cukor is lehet) - 15 dkg natúr joghurt - 20 dkg liszt Hozzávalók a krémhez: - 5 dkg csokoládé (Például Mikulás maradékok) - 2 dl natúr habtejszín (Hideg) - 1 csomag Oetker epres fagylalt krémpor - mirelit málna (Lehet más, bogyós gyümölcs is) Elkészítés: A tészta alapanyagait összekeverjük (olvasztott vaj, cukor, joghurt, majd ezek elkeverése után a liszt), majd legalább fél óráig állni hagyjuk. Ez alatt a hideg tejszínt felverjük a fagylalt porral, majd hűtőbe tesszük. A szilikon muffin sütő hátoldalát egyenként beborítjuk a tésztából letépett darabokkal. (Lisztes kézzel gyerekjáték!) Szépen a formákra simítjuk úgy, hogy ne látszódjon ki a forma sehol: így nem lesz lyukas a kész kosárka. Hagyományos módon is elkészíthetjük: a muffin sütőt belül béleljük ki a tésztával, de ekkor babbal kell nehezéket készítenünk, hogy a kész sütemény üreges maradjon. 180 fokos, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül a kosárka. A forró tésztát leszedjük a formáról és csokoládét teszünk bele, annyit, hogy éppen az aljába beleolvadjon és eltakarja. Amikor kihűlt, mindegyikbe - ebből a tésztából 15-20 darab lesz – néhány szem málnát pakolunk, majd jöhet rá a tejszínhabos krém. A tetejét málnával és olvasztott csokival díszítjük. Ha nem kapkodta el a család, tegyük hűtőbe, néhány óra múlva már fogyaszthatjuk is! Így varázsolhatunk csöppnyi nyarat a télbe! Jó étvágyat! |