. Ma Emma napja van.
Nemzetközi összefogás a gyermekek szexuális bántalmazása ellen
2015-02-26 04:13:34
Nemzetközi összefogás a gyermekek szexuális bántalmazása ellen

Nemzetközi összefogás a gyermekek szexuális bántalmazása ellen

A Kék-Vonal Gyermekkrízis Alapítvány az Európai Unió támogatásával a lengyel Nobody’s Child Foundation-nel közösen, nemzetközi összefogásban indít programot a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések ellen, a program fókuszában a megelőzéssel.

 

Prevenciós munkánk szerves részét képezi egy tréning sorozat. Ennek keretében olyan módszertan kerül átadásra pedagógusoknak és más gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, amelynek segítségével középiskolás osztályokban interaktív feladatokon keresztül közösen átgondolható a szexuális visszaélések problémaköre. Edukációs anyagunk három témát dolgozz fel: gyermekkereskedelem; szponzoring (rosszindulatú csábítás anyagi eszközökkel); kockázatos, meggondolatlan szexuális kapcsolatok.

 

Az átadott eszköztár részét képezi három rövid kisfilm is, melyek egy-egy fiatal történetén keresztül, egyes szám első személyben mutatják be a fenti jelenségeket, segítik a tizenéveseket a helyzetek átgondolásában, átérzésében.

 

Munkánk fontos része a szakemberek érzékenyítése, kompetencia érzésük növelése, hogy ezekről a néha zavarba ejtő témákról a diákokkal konstruktívan, gyerekközpontúan tudjanak együtt gondolkodni. A három tematika jó alap arra, hogy más, hasonlóan nehéz témák is könnyebben feldolgozhatóak legyenek az osztályközösségben.

 

 

 

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány - MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>