. Ma Andrea napja van.
Nem titkolózhat tovább a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány
2016-12-30 05:30:06
Nem titkolózhat tovább a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

Nem titkolózhat tovább a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke elfogadhatatlannak tartja, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) felszólítása ellenére sem adta ki a Kuratóriuma által megítélt pályázati támogatások kedvezményezettjeinek részletes listáját.


Az Együtt elnöke szerint a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnak azonnal be kell fejeznie a jogsértő titkolózást, ezért újabb levéllel fordul az alapítványhoz, melyben felszólítja, tegyen eleget a közérdekű adatigénylésnek illetve a NAIH felszólításának.


Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke még októberben a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz fordult közérdekű adatigényléssel, hogy megismerje az Alapítvány Kuratóriuma által a 2015-2016 folyamán megítélt pályázati támogatások és közhasznú vagy közcélú kifizetések listáját, azoknak kedvezményezettjeit és a pontos támogatási összegeket.


Miután a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány hiányos adatokat küldött meg, az Együtt elnöke a NAIH-hoz fordult. A NAIH határozatában kimondta, hogy ezeket az adatokat nyilvánosságra kell hoznia az alapítványnak.


Mindennek ellenére a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány újabb adatszolgáltatásában csak a 2015. évi beszámolóját és annak mellékletét küldte meg. Továbbra sem kapta meg azt, hogy az egyes pályázatokat mekkora összegben írták ki és kik voltak azok kedvezményezettjei. Arról sem tájékoztatták, hogy a NAIH állásfoglalása ellenére milyen indokkal tekintik ezeket továbbra is személyes adatoknak.


Szigetvári Viktor felháborítónak tartja, hogy a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány törvénysértő módon, a NAIH felszólítása ellenére sem teljesítette az adatigénylésben kérteket. Az Együtt elnöke nem nyugszik bele a titkolózásába, ezért újabb levéllel fordul az Üdülési Alapítványhoz.


Szigetvári Viktor felszólítja a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványt, hogy fejezze be a jogsértő titkolózást, és hozza nyilvánosságra a megítélt támogatások kedvezményezettjeinek listáját.


OS

Fotó: Atv

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>