. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Nem szabad átgondolatlanul szétverni a mostani rendszert
2016-02-10 07:07:45
Nem szabad átgondolatlanul szétverni a mostani rendszert

Nem szabad átgondolatlanul szétverni a mostani rendszert

Szabó Szabolcs, Csepel–Soroksár egyéni országgyűlési képviselője az alapvető fontosságú kérdések megválaszolásáig a csepeli hév villamossá alakításának felfüggesztését követeli. Az Együtt képviselője szerint konzultációba kell kezdeni, amiből a csepeli polgárokat nem szabad kihagyni.


Az elmúlt hetekben a csepeli hév villamossá alakításáról terjedő hírek felkorbácsolták az indulatokat a Csepelen, valamint a Csepeltől délre fekvő településeken élők körében. Mindez arra vezethető vissza, hogy a budapesti Olimpia kapcsán felvetett ötlet köszönőviszonyban sincs az érvényben lévő fővárosi és kerületi fejlesztési dokumentumokban megfogalmazott fejlesztési irányokkal, amelyekben nagy kapacitású, részben felszín alatt vetett gyorsvasútként határozták meg a csepeli hév jövőbeli fejlesztési irányát.


Csepel polgárai és a délre fekvő agglomerációs településeken élők nevében felszólítom a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, a Fővárosi Önkormányzatot, valamint a csepeli városvezetést, hogy haladéktalanul adjanak válasz a következő kérdésekre, amelyeket hamarosan Tasó László közlekedési államtitkárnak személyesen is fölteszek.


- Miért dobta kukába a főváros, valamint Csepel városvezetése az Észak-Déli Regionális Gyorsvasút tervét, amely gyakorlatilag metróként vezetné be a csepeli hévet a belvárosba?
- A most hirtelen ötletként bedobott villamos közlekedés miként lesz képes a mostani kapacitás és a mostani menetidő tartása mellett biztosítani az érintett területen élők mindennapi közlekedését?
- Mennyivel fog növekedni a menetidő a Csepel–Boráros tér szakaszon, ha villamosok közlekednek majd a vonalon?
- A tervezett új nyomvonalnak szükségszerűen keresztezni kell a Csepelre vezető gyorsforgalmi utat. Tervezik-e a fejlesztés kapcsán, hogy szinteltolásos kereszteződést építenek, vagy csúcsidőben 1-2 percenként le fog állni a gépjármű forgalom a Weiss Manfréd úton?
- Miként biztosítható az utazási komfort, ha régi Tátra szerelvényeket irányítanak át Csepelre? A főváros által tárgyalt anyag (Helyszínkiválasztási javaslat) ugyanis alapvetően Tátra villamosok Csepelre irányításáról értekezik. Ha mégis modern villamosokat akarnak Csepelre hozni, akkor azt miből fogják finanszírozni, ki vállal garanciát a fejlesztés költségeire?
- Hogyan fognak elférni a csúcsidőben 2,5 percenként induló villamosok a Nagykörúton és a pesti Duna-parton található vágányokon? Nem lesz ott villamosdugó, mint a budai fonódó villamos estében, ahol egyébként jóval alacsonyabb a járatsűrűség, mint a tervezett csepeli járatok esetében?
- Hogyan fognak átférni a Tátra villamosok a Lánchíd pesti hídfőjénél található alagúton?


Csepel és Soroksár országgyűlési képviselőjeként felszólítom a Budapest és Csepel vezetőit, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy az alapvető fontosságú kérdések megválaszolásáig, illetve az azokhoz elengedhetetlenül fontos szakértői anyagok elkészültéig függesszék fel a csepeli hév átalakítását. Ne veszélyeztessük átgondolatlanul a Csepel-szigeten elő embereket évtizedek óta hatékonyan kiszolgáló hév közlekedést.


Nem szabad meggondolatlanul szétverni egy jól működő, nagy kapacitású rendszert! Követelem, hogy a hév átalakításának ügyében induljon meg a konzultáció minden érintettel, így a csepeli polgárokkal is!
 
 Szabó Szabolcs (Együtt), Csepel–Soroksár egyéni országgyűlési képviselője - OS

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>