. Ma Gedeon napja van.
Nem működik a kormány foglalkoztatási sikerpropagandája
2015-07-30 06:40:35
Nem működik a kormány foglalkoztatási sikerpropagandája

Nem működik a kormány foglalkoztatási sikerpropagandája

Akárhányszor foglalkoztatási adatokat közöl a KSH, a kormány öntömjénezésbe fog, holott attól nem lesz könnyebb a megélhetés a magyar munkavállalóknak, hogy a Fidesz nem hajlandó szembenézni a valósággal és egyoldalúan elemzi a statisztikákat.

 

Az LMP Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tartott országjárást és látja, hogy Borsodban az új munkahelyek 91 százaléka közmunkában és nem a nyílt munkaerőpiacon jön létre. Azt is látjuk, hogy a közmunka által föltornázott foglalkoztatási statisztikák miatt falvak sokasága kerül hátrányba és jut nehezebben forrásokhoz vagy kényszerül magasabb önrészeket kifizetni – ha van miből.

 

Az LMP Borsod-Abaúj-Zemplént és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét járva azt kéri a kormánytól, értse meg végre: attól, hogy sikerpropagandát folytatnak, nem fognak magyar emberek itthon megélhetést és perspektívát kapni, béremelés és valós munkahelyteremtés nélkül egyre több magyar fog külföldre menni.

 

A Fidesz-KDNP által kormányzott Magyarországon öt év alatt létrejött munkahelyek fele külföldön és közmunkában jött létre, de ezekben a számokban minden bizonytalan, alkalmi munka is benne van. Ha a stabilabb, biztosabb megélhetést jelentő munkahelyeket nézzük, érdemes a versenyszféra öt főnél többet foglalkoztató munkahelyeit megszámolnunk, ahogy Czomba Sándor is tette ellenzékből: a számok egyértelműek, ott 40 ezer munkahely jött létre öt év alatt.

 

Eközben a kormány több mint ezermilliárd forintot költött az évek során közmunkára, hagyja, hogy alkalmazottakat tömegesen közmunkásokra cseréljenek és végignézi, hogy hazánkban továbbra is az unió egyik legalacsonyabb béréért dolgoznak a magyarok, mint ahogy azzal sem foglalkozik, hogy egyre nagyobb az elvándorlás hazánkból.

 

A kormány propagandája arról hallgat, hogy Magyarországon jelenleg mintegy 2,2 millió ember keres a létminimumnál kevesebbet.

 

Emlékeztetjük a kormányt arra, hogy az Észak-magyarországi régió a gazdasági teljesítményt tekintve 2010 óta egyre rosszabb helyzetben van uniós összehasonlításban is, a dolgozó emberek is egyre szegényebbek itt, hiszen Borsod megyében a bérek az elmúlt öt évben húsz százalékot veszítettek az értékükből, de a munkanélküliség is nőtt.

 

Azt várjuk a kormánytól, hogy nézzen végre szembe a helyzettel és ne hagyja rossz bérekért dolgozni a magyarokat és ne nézze szó nélkül végig, hogy egyre többen vándorolnak ki a megélhetés miatt Magyarországról!

 

 

Szél Bernadett, társelnök - MTI

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A szép haj nemcsak adottság kérdése, hanem a megfelelő hajápolásé és módszereké is. Annak az alapja ugyanis, h...
Bővebben >>