. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ne trükközzön Orbán Viktor a tanárok fizetésével!
2016-09-09 04:11:15
Ne trükközzön Orbán Viktor a tanárok fizetésével!

Ne trükközzön Orbán Viktor a tanárok fizetésével!

Egy átsorolásos trükkel a Fidesz 26 ezer forint fizetésemelést vesz el azoktól a tanároktól, akik ezt megszolgálták és megérdemlik. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos ez azoknak, akik közvetlenül a nyugdíjkorhatár előtt állnak, hiszen alacsonyabb lesz az induló nyugdíjuk.


Nem először bizonyítja az Orbán-kormány, hogy lenézi a tanárokat: korábban az iskolák államosításával és az állami tankönyvekkel elvette majdnem minden szabadságukat a tanításban és egymás megfigyelésére kényszerítette őket, most pedig a nyugdíj előtt álló pedagógusok fizetésével trükközik.


A Fidesz a fizetésükkel zsarolja azokat a tanárokat, akik sokszor akár három-négy évtizedes, magas szakmai színvonalú munkával megszolgálták azt. Ez tökéletesen jelzi, mennyire romlott a Fidesz által épített állam. Ma annak a pénznek a százszorosából folytatja gyűlöletkeltő propaganda-hadjáratát a kormány, amibe ennek a több mint ezer pedagógusnak a megérdemelt béremelése kerülne.


Kormányra kerülve az MSZP kompenzálni fogja a tanárokat.


Kunhalmi Ágnes a Kulturális bizottság alelnöke,
Korózs Lajos a Népjóléti bizottság alelnöke

OS

Fotó: Atv

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>