. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ne az önkormányzatokkal fizettessék meg az iskolák államosítását
2016-06-03 03:37:08
Ne az önkormányzatokkal fizettessék meg az iskolák államosítását

Ne az önkormányzatokkal fizettessék meg az iskolák államosítását

A Párbeszéd Magyarországért tiltakozik a kormány legújabb terve ellen, miszerint az iskolák üzemeltetésének einstandolása után még meg is sarcolnák az önkormányzatokat, miközben azok működtetéséből teljesen ki lesznek zárva. A Párbeszéd felszólítja Palkovics Lászlót, hogy adjon magyarázatot arra, miért hazudott, amikor másfél hete még cáfolta az esetleges önkormányzati hozzájárulásról szóló híreket.


A költségvetési bizottság által a 2017-es költségvetéshez benyújtott módosítás az adóerőképesség függvényében szolidaritási hozzájárulást követelnek az önkormányzatoktól az iskolák működtetésére.
  
A PM szerint a működtetés állami kézbe vétele eleve  elhibázott lépés, ami ráadásul teljesen ellentmond a Tanítanék mozgalom követeléseinek,  ezután az iskolák feletti maradék önkormányzati befolyás is megszűnik. A  KLIK költségvetésében -  az esztelen központosítás miatt - keletkező lukat  az önkormányzatokra kivetett sarccal akarják betömni. A kormány aljas húzásait már a fideszes polgármesterek is ellenzik.
  
A PM szerint a kormánynak meg kellene adnia a lehetőséget az önkormányzatoknak, hogy visszavehessék az iskolák működtetését,  sőt a fenntartását is, a központi finanszírozással együtt is. A PM önkormányzati képviselői ezért  határozati javaslatotokat nyújtanak be az egyes önkormányzatoknál.


Karácsony Gergely, Zugló polgármestere, a PM társelnöke - OS

Fotó: Atv

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>