. Ma Andrea napja van.
Nagyon kevés a Mezőhegyes-törvény
2016-05-27 03:36:45
Nagyon kevés a Mezőhegyes-törvény

Nagyon kevés a Mezőhegyes-törvény

Az Együtt szerint a Mezőhegyes-törvény éppen a lényeggel nem foglalkozik: nem tudjuk, hogyan biztosítható a munkások megélhetése, a vízhálózat és a közutak üzemeltetése, az épített örökség védeleme, a világszínvonalú vetőmagtermesztés és az évszázados ménesgazdálkodás további folytatása. Az Együtt a törvény kibővítését követeli.


Az Együtt szerint a Mezőhegyes-törvény éppen a lényeggel nem foglalkozik, csupán a Fidesz által okozott válságot mérsékli valamilyen szinten, a magyar adófizető polgárok pénzéből. A jogszabályból nem látszik, hogy a Mezőhegyesi Ménesbirtok magántulajdonosait hogyan készül kártalanítani a Fidesz-kormány, miközben éppen ők azok, akiket az üzemükből és a területükről elüldöznek.


A törvényből nem derül ki, hogyan biztosítható a főállású munkavállalók és idénymunkások megélhetése, a vízhálózat és a közutak üzemeltetése, az épített örökség védeleme Mezőhegyesen. Nem szól a törvénytervezet arról, hogyan marad meg a világszínvonalú vetőmagtermesztés és az évszázados ménesgazdálkodási hagyomány, hogyan marad életben a sajátos mezőhegyesi termelési mód, valamint hogyan kártalanítják a tulajdonából jogtalanul és erkölcstelenül elüldözött ménesbirtok-tulajdonosokat.


Az Együtt szerint ma az látszik, hogy a Fidesz mezőhegyesi bűnének a bizonytalanságba taszított munkavállalók látják kárát, miközben Simonka György fideszes földbárót a magyar adófizetők pénzéből kártalanítják majd. Az utóbbi egy évben a Fidesz semmi mást nem tett, mint az időt húzva próbálta eltüntetni azt a bűnt, amit a Békés megyei fideszesek követtek el.


Félő, hogy 2016 nyara úgy megy el, hogy érdemben semmi nem történik sem a munkások, sem a helyi termelés 2017-es megalapozása érdekében.


Ezen kérdésekre az Együtt azonnali választ, a problémákra pedig kormányzati megoldást követel. A mezőhegyesi törvényt ki kell bővíteni, hogy az a mai mismásolás és helyett valóban megoldást jelentsen.
 
 Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő - OS

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>