. Ma Eufrozina napja van.
Munkavédelmi termékek
2020-08-17 17:10:51
Munkavédelmi termékek

Munkavédelmi termékek

Régebben más volt

 

A munkavédelem fontossága és a munkavédelmi felszerelések kínálata az elmúlt bő egy évtizedben ment csak keresztül látványos változásokon. A 2000-es évek elején és azt megelőzően még ritkaságnak számított, ha egy-egy építkezésen lehetett valakit munkavédelmi sisakban látni.

 

Aztán a 2008-as gazdasági válság következtében megtorpant az egész világ, a különösen nagy egészségügyi kockázatot jelentő építkezések pedig majdnem nullára csökkentek. A kilábalást követően azonban rendkívüli módon felpörögtek a beruházások és az építkezések, azaz nagy számban jelentek meg a veszélyes munkahelyek.

 

Egy olyan helyzetben, amikor rengeteg a munka, senki nem engedheti meg magának, hogy saját maga vagy éppen az alkalmazottja akár csak egy napra is kiessen a munkavégzésből azért, mert munkahelyi baleset érte. Szerencsére a technika is sokat fejlődött, és a gyártók is felismerték a megnövekedett, illetve a speciális igényeket és szinte azonnal kínálatbővítéssel reagáltak rá.


Egyszerűbb és ismertebb termékek

 

Van néhány olyan munkavédelmi termék, amelyeket már bizonyára mindenki látott. Ilyen lehet például a munkavédelmi lábbeli vagy a munkavédelmi kesztyű, azt azonban már kevesebben tudják, hogy nem csak egy fajta van belőlük, hanem vannak kimondottan speciális darabok is, amelyek egy-egy adott veszélyforrás elleni védelemre lettek kifejlesztve. Amennyiben éppen munkavédelmi lábbelit keresel, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Legjobb Munkaruha Webshop kínálatában.

 

Ha már az ismertebb védőfelszerelésekről van szó, akkor nem lehet szó nélkül elmenni a jól láthatóságot biztosító ruhadarabok mellett sem. Ezek közül a legismertebb a jól láthatósági mellény, de már több darabból álló, adott esetben az egész testet vagy igény szerint csak bizonyos felületet takaró láthatósági ruházatot is gyártanak.


Speciális kockázatokhoz speciális védőfelszerelések

 

Néhány munkakör, illetve munkaállomás olyan speciális körülményekkel jár, amelyek kimondottan egy adott testrészre jelentenek veszélyforrást. Erre az egyik legjobb példa a zaj, ami ellen a zaj erősségének megfelelően kiválasztott fülvédővel lehet védekezni. A zaj jellege és erőssége roppant fontos, ugyanis a fülvédőknél is széles a kínálat, és nem mindegy, milyet visel az érintett. A gázokkal és vegyi anyagokkal együtt járó munkavégzés szintén speciális védőfelszereléseket, többek között maszkokat követel meg.

Utoljára frissítve: 2020-08-18 09:59:54

További híreink
A takarítás legfontosabb íratlan szabályai
A takarítás olyan ismétlődő és roppant hasznos tevékenység, amit egyaránt lehet jól, illetve rosszul is csinálni. A bejegyzés célja egyértelműen olyan tippeket adni, amel...
2020-09-17 21:52:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elhallgattatnák a Klubrádiót
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a Buda...
2020-09-11 22:23:28, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kölcsönfelvétel biztonságosan, az Előrelátó Csomag igénybevételével
Kölcsön felvételekor az ember nem szeret a halálra gondolni, ugyanakkor a családtagok védelme szempontjából hasznos felkészülni a váratlan és nemkívánatos eshetőségekre i...
2020-08-24 21:29:08, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón jelentette be, hogy szeptember 1-tő...
Bővebben >>