. Ma Emma napja van.
Munkaerő-közvetítés a piacképes vállalatért
2021-11-23 08:49:42
 Munkaerő-közvetítés a piacképes vállalatért

Munkaerő-közvetítés a piacképes vállalatért

A különféle generációk előnyei

 

Ahhoz, hogy forradalmi ötletek szülessenek, nagy tapasztalatra és sokszínű nézőpontra van szükség. Az innováció kulcsa a generációs különbségekből adódó gondolkodásmódban rejlik. A különböző nemzedékek szülöttei más és más készségekkel rendelkeznek, ezért jól kiegészítik egymást. A munkavégzés ezáltal hatékony lesz és eredményes. Az eltérő nézőpontok miatt a döntések jobbak és megfontoltabbak lehetnek, hiszen az eltérő korosztályok más-más perspektívákat tárnak fel egy-egy téma kapcsán. Az évek alatt felgyülemlett tapasztalat és a friss látásmód ötvözete mindig jó megoldásokat tud szülni egy-egy problémás helyzetre.

 

A munkaerő-közvetítés segíti a sokszínűséget

 

A munkavállalok kiöregedésére is nagyon jó hatással lehet a többgenerációs munkavállalói állomány, mivel az idősebb generáció digitalizációját nagymértékben segíti a fiatalos közeg. Míg az idősebb alkalmazottak a tapasztalataikat adják át, a fiatalabb dolgozók a digitalizációban tudnak segítséget nyújtani. Azáltal, hogy az eltérő korcsoportok együttműködése folyamatos fejlődést igényel a cég életében, a vállalat versenyelőnybe kerülhet a munkavállalói piacon. A potenciális munkavállalók általában előnyben részesítik azokat a szervezeteket, ahol lehetőség van tapasztalatszerzésre az idősebb kollégáktól.

 

A WHC munkaerő-közvetítés szolgáltatása által lehetőségünk van a számunkra legideálisabb jelölt megtalálására akár egy adott generációból is. Azokat a szervezeteket, ahol sok a korosabb munkavállaló, mindenképpen érdemes frissíteni fiatal dolgozókkal, hogy új szemléletet, új látásmódot vigyenek a cég életébe. A fiatalok elrugaszkodott ötleteit az idősebbek jól kordában tudják tartani, de mégis egy kis pezsgést hoznak a mindennapokba.

 

Segítsük az együttműködést!

 

Nagyon fontos, hogy mindig ösztönözzük az egyedi meglátásokat, és ne kényszerítsünk rá senkire az előre megadott megoldási lehetőségeket. A legjobb, ha a kollégák a saját tapasztalataik alapján oldanak meg egy adott helyzetet. 

 

Törekedjünk a mentorprogram létrehozására. Ez a fajta tudásátadás a mentorra és a mentoráltra is pozitív hatást gyakorol, hiszen az idősebb kollégák érzik, hogy szükség van a tudásukra, míg a fiatalabbaknak lehetősége nyílik a későbbiekben a vezetőség köreibe kerülni. Ha munkaerő-közvetítés szolgáltatást tervezünk igénybe venni, első körben mindig mérjük fel a cég meglévő munkavállalói életkori adottságait.

További híreink
A te fürdőszobád gyerekbarát?
Persze nem releváns a kérdés, ha nincs gyermeked, és nem is tervezel, de ha már úton van a babád, vagy esetleg már fel is borította a házirendet, akkor mindenképpen olvas...
2022-07-19 11:41:29, Hírek, Vélemény Bővebben
Karácsonyi társkereső
Egy kapcsolat alapja az őszinteség és a bizalom, és amin ezek alapulnak: a tisztelet. Szerelmesnek lenni a világon a legegyszerűbb dolog, de működő párkapcsolatot csak kö...
2016-12-23 03:57:22, Hírek, Vélemény Bővebben
Ez az ország az otthonunk, itt kell élnünk ...
A nyugdíjasok tervezett 0,9 % mértékű 2017.évi (januári) emelésén a nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők közül nagyon sokan felháborodtak. Szegények lettünk,...
2016-11-29 04:00:02, Hírek, Vélemény Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>