. Ma Eufrozina napja van.
Mire figyelj, miután sikerült megszerezned a jogosítványod?
2022-08-10 13:01:18
Mire figyelj, miután sikerült megszerezned a jogosítványod?

Mire figyelj, miután sikerült megszerezned a jogosítványod?

A bejegyzésben mutatunk néhány praktikus tippet ehhez a kérdéskörhöz. Bízunk benne, hogy ezáltal is segíteni tudunk némileg a folyamatos fejlődésben. Lássuk tehát a részleteket!

 

Sikeresen megvan a jogsi? Szuper, de innentől hogyan tovább?

 

Sikerült megszerezned a jogosítványod? Vagyis elmentél mondjuk a LikeDrive autósiskola automataváltós vagy manuális váltós oktatására, és végül sikerrel vetted a vezetői engedély megszerzéséhez vezető akadályokat?

 

Egyrészt jár a gratuláció, másrészt nem árt előre készülni, hogy a dolog mostantól kezdődik csak igazán. Hiszen könnyen lehet, hogy innentől kezdve nem mindig fog valaki ott ülni melletted és segíteni a közlekedésben.

 

Vagyis a jogsi megszerzése után bizony nincs mese, önállósodni szükséges. Továbbra is maximális koncentráció mellett helyet foglalva a volán mögött, ugyanakkor arra is törekedve, hogy fokozatosan megszerezd a vezetéshez szükséges rutint.

 

Hogyan szokhatsz át a tanulás közben használt autóról egy másikra?

 

Keveseknek adódik olyan lehetősége, hogy modellre pontosan ugyanolyan autón tanulnak autót vezetni, mint amivel a jogosítvány megszerzése után is közlekednek. Úgyhogy ennélfogva nincs más, mint megszokni az újat.

 

A leginkább praktikus megoldás mindezt kellő türelemmel és odafigyeléssel kivitelezni. Először kicsiben kezdve a dolgot, még csak az autó koordinálására koncentrálva. Érdemes gyakorolni a sebességváltást, a kanyarodást, a fékezést vagy az elindulást.

 

Nem is beszélve a tolatásról, illetve a parkolás manővereiről. Ezek mind olyan lépések, amelyeket meg kell szokni. A jó hír szerencsére az, hogy pusztán gyakorlással ez könnyedén meg is valósítható.

 

Mire érdemes még odafigyelni frissen szerzett jogosítvánnyal a kezedben?

 

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy rutinra és tapasztalatra lesz szükséged. Bele kell tenni úgymond a szükséges kilométereket a dologba ahhoz, hogy felkészült és kellőképpen magabiztos sofőrré válj.

 

Tudatosítva többek között azt is, hogy a jogsiszerzéshez vezető út viszonylag rövid. A felkészülés óraszáma nem feltétlenül elég ahhoz, hogy gyakorlott és tapasztalt sofőrnek mondhasd magad.

 

Ehelyett rengeteg gyakorlásra és megtett kilométerre lesz majd szükséged. Kimondottan az új helyzetek megszokása lesz az, amire törekedni érdemes. Sötétben, esőben, téli viszonyok között vagy autópályán is közlekedve.

 

Amint ezekkel a helyzetekkel találkozol, és sikeresen megbirkózol velük, fokozatosan jön meg a tapasztalatod és az egészséges önbizalmad. Azt fogod észrevenni magadon, hogy fényévekkel jársz már ahhoz képest, amilyen bizonytalan voltál a jogosítványszerzés előtt.

További híreink
Letartóztatták Gyenes Leventét
Letartóztatták Gyömrő polgármesterét – adta hírül a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön le is t...
2022-09-16 10:15:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A baleseti kártérítés típusai
Egy közlekedési baleset során egyáltalán nem borítékolható, hogy kizárólag a szerencsétlenségben érintett gépjárművek fognak sérülni. A következő bejegyzésben összegyűjtö...
2022-09-15 16:51:52, Hírek, Fókuszban Bővebben
Miért érdemes MABISZ minősítéssel rendelkező biztonsági ajtót vásárolni?
Egy új bejárati ajtó vásárlása során az emberek többsége általában az alapanyagot, a méretet, az árat, az elérhetőséget és a megjelenést figyeli elsősorban, az olyan jell...
2022-09-15 16:48:48, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Letartóztatták Gyömrő polgármesterét – adta hírül a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a NAV nyomozói a ...
Bővebben >>