. Ma Gellért napja van.
Mik a leggyakoribb okok a megcsalásra?
2020-08-17 16:58:16
Mik a leggyakoribb okok a megcsalásra?

Mik a leggyakoribb okok a megcsalásra?

Miért nagy csapás a megcsalás?

 

Jó esetben egy párkapcsolat a bizalomra és a másikkal kapcsolatos érzelmekre épül, így szinte logikus elvárás a hűség. A kiszámíthatóság és a testi-lelki stabilitás elengedhetetlen a boldog kapcsolathoz. Talán azért is ér sok embert hatalmas meglepetésként és csapásként, ha kiderül a partner félrelépése, hiszen így alapjaiban rendül meg az élete.

Erre általában kétféle válasz létezik: az egyik, hogy felborítunk mindent és kikukázzuk a partnert is a kapcsolattal együtt. Ez bár kényelmesebb és egyszerűbb a megcsalt félnek, mégsem biztos, hogy lelkileg a könnyebbik út.


A másik opció, hogy túllépünk a sértettségen és az egónkon, hogy tanuljunk abból, ami miatt a megcsalás bekövetkezett. Nem egyszerű út, de határozottan fejlődésben gazdagabb variáció.

 

A leggyakoribb okok

 

Természetes, hogy a leggyakoribb okok között vezető helyen van a kommunikáció hiánya. Ha nem beszéljük meg a problémákat a kapcsolatban, akkor hiába várjuk, hogy a másik megértse, vagy változtasson bizonyos dolgokon. Ez sok helyen okoz problémát, nem csak a szexualitás terén, így a változás érdekében mindenképp beszélgessünk őszintén!

 

Az unalom a másik nagy libidógyilkos, hiszen belefásulunk a hétköznapokba, ami szép lassan oda vezet, hogy kialszik a szenvedély, és csökken a nemi vágy. A változatosság sokat tud dobni a kapcsolaton, így érdemes felfedezni új pózokat, új irányvonalakat a kapcsolatban. A szerepjáték pár kiegészítővel például jól feldobhatja az együttléteket. Semmiképp nem szabad hagyni, hogy az unalom átvegye az irányítást a hétköznapokban, mivel az könnyen más karjába sodorhatja a partnert.

 

Nagyon gyakran fordul elő, hogy a bosszú eszközeként kerül szóba a megcsalás. Ilyenkor cél, hogy a másiknak fájjon, még ha később inkább eltitkolnánk ezt a gyerekes revansot. A legtöbb esetben ez kitudódik, ami könnyen a kapcsolat halálához vezethet. A düh gyakori eredmény, mert éppen a társ nem vette észre a jeleket és a szükségletet.

 

Végül pedig igen sokszor találkozhatunk az alacsony önértékelés problémájával. Ez fakadhat a gyermekkorból és a későbbi tapasztalatokból egyaránt. Sőt, az is jelenthet problémát, hogy az aktuális kapcsolatban nem kapják meg a felek a számukra szükséges pozitív visszacsatolást. Ez pedig gyakran vezet oda, hogy ha máshol megkapják a szükséges impulzust, akkor kész is van a megcsalás képlete.

További híreink
A takarítás legfontosabb íratlan szabályai
A takarítás olyan ismétlődő és roppant hasznos tevékenység, amit egyaránt lehet jól, illetve rosszul is csinálni. A bejegyzés célja egyértelműen olyan tippeket adni, amel...
2020-09-17 21:52:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elhallgattatnák a Klubrádiót
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a Buda...
2020-09-11 22:23:28, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kölcsönfelvétel biztonságosan, az Előrelátó Csomag igénybevételével
Kölcsön felvételekor az ember nem szeret a halálra gondolni, ugyanakkor a családtagok védelme szempontjából hasznos felkészülni a váratlan és nemkívánatos eshetőségekre i...
2020-08-24 21:29:08, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az új tanévtől csökkenti, majd teljesen megvonja a kormány a kiegészítő támogatást a Magyar Evangéliumi Testvé...
Bővebben >>