. Ma György napja van.
Miért tűri a rendőrség a verőemberek terrorját?
2016-07-14 10:00:29
Miért tűri a rendőrség a verőemberek terrorját?

Miért tűri a rendőrség a verőemberek terrorját?

Az elmúlt hetekben törvényen kívüli verőemberek vették át a hatalmat a Városligetben. A biztonsági őröknek nevezett kigyúrt kopaszok már nemcsak a liget védelmében tüntető civilekkel szemben lépnek fel erőszakosan, de a kirendelt rendőrökkel szemben is. Ennek ellenére a rendőrség tétlen.


Éppen ezért az alábbi kérdésekkel fordulunk Bucsek Gábor budapesti
rendőrfőkapitányhoz:


1. Ki áll a Városligetben a hatalmat átvevő, rendszeresen fideszesek érdekében fellépő, törvényen kívüli biztonságiak mögött?
2.Ki adott utasítást arra, hogy a Városligetet védő civilekkel erőszakoskodó, a rendőröket gázszprével lefújó, őket utasítgató verőemberekkel szemben a rendőrség ne lépjen fel?
3. Együttműködik-e a rendőrség – akár informálisan – a semmilyen felhatalmazással nem rendelkező agresszív magánhadsereggel?


A budapesti rendőrök arra tettek esküt, hogy megvédjék a főváros polgárait a bűnözőkkel szemben. Egyetlen, a munkáját tisztességesen végezni akaró rendőr sem kötelezhető arra, hogy eltűrje az alvilági magánhadseregek terrorját.


Éppen ezért minél előbb választ várunk a Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetőjétől a fenti kérdéseinkre. Mielőbb tisztázni kell, mi zajlik a Városligetben, mielőtt a ligetben eluralkodott káosz egész Budapesten elszabadul.


Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében - OS

Fotó: nol.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>