. Ma Ervin napja van.
Miért nem kell a Lombardnak betartania a törvényeinket?
2015-07-09 08:03:30
Miért nem kell a Lombardnak betartania a törvényeinket?

Miért nem kell a Lombardnak betartania a törvényeinket?

A Magyar Liberális Párt üdvözli a Kúria tegnapi döntését abban a közérdekű perben, amely a Lombard Lízing Zrt több ezer adósát érinti. A Kúria 24 pontot érvénytelenített a szegedi székhelyű cég szerződési feltételei közül. A Kúria döntése azonban nem feltétlenül elégséges ahhoz, hogy a Lombard Lízing Zrt. törvényesen működjön tovább, hiszen a cég eddig sem vette figyelembe az őt elmarasztaló jogerős ítéleteket.


Éppen ezért a Magyar Liberális Párt még a Kúria ítélete előtt írásbeli kérdéseket intézett Matolcsy Györgyhöz, Polt Péterhez és Trócsányi Lászlóhoz.


Mindhárman tudtak/tudnak a Lombard Lízing Zrt. törvénysértéseiről, de a céggel szemben jogerősen megnyert perek ellenére sem tett semmit a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank, az ügyészség és a szaktárca sem, hogy a Lombard Lízing Zrt. a törvények betartásával működjön és végrehajtsa a jogerős ítéleteket.

 

A sok száz panaszos, számtalan botrányos ügy úgy látszik nem volt elég ahhoz, hogy a jegybank és az ügyészség megakadályozzon egy újabb Quaestor, vagy Buda-Cash ügyet.

 

A kérdés tehát az, hogy miért hunyt szemet mindhárom érintett állami szerv a nyilvánvaló törvénytelenségek fölött hosszú hónapok óta, miért nem foglalkoztak az állampolgári panaszokkal, bejelentésekkel, mit ért a kormány és a jegybank adósmentésen, ha sokezer adóst hagytak magára a Lombard szabálytalan eljárásainak kiszolgáltatva.

 

 

MTI

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>