. Ma Auguszta napja van.
Mi az oka annak, hogy a kormány kivégzi a Tanodákat?
2016-09-29 08:29:41
Mi az oka annak, hogy a kormány kivégzi a Tanodákat?

Mi az oka annak, hogy a kormány kivégzi a Tanodákat?

A napokban kapták meg nagy múltú tanodák vezetői is az értesítést arról, hogy a több, mint fél évet csúszott tanodapályázatok eredményei alapján nem kapnak további támogatást a működésükhöz. A nyertesek listája azonban nem elérhető, ezért a Párbeszéd Magyarországért írásbeli kérdéssel és adatkikéréssel fordul a minisztériumhoz, hogy hozzák nyilvánosságra azokat.

Ezzel a döntéssel olyan híres intézmények maradhatnak a jövőben támogatás nélkül, mint a Toldi, vagy a bátonyterenyei tanodák, melyek hosszú évek óta jelentős szerepet játszanak a hátrányos helyzetű gyermekek integrációjában.


A pályázati eredmények kihirdetése ráadásul fél évet késett, emiatt sokuknak már fel kellett függeszteniük a működésüket. A mostani döntés az utolsó szöget jelentheti több intézmény koporsójában.


Nem lehet véletlen az sem, hogy a kormány nem hozta nyilvánosságra a nyertesek listáját, ugyanis a Párbeszéd Magyarországért információi szerint több olyan pályázó kapott pozitív elbírálást, amelyek korábban nem üzemeltettek tanodát, ahol nincs meg a kellő szakértelem és, ahol az intézmény szegregátum.


Okunk van feltételezni emiatt, hogy ismét csak olyanok kaptak pénzt Balog Zoltán minisztériumától, akik haveri kapcsolatban vannak a kormányzattal. A Párbeszéd ezért írásbeli kérdéssel és adatkikéréssel fordul a minisztériumhoz, hogy kiderüljön az igazság.


Szabó Tímea,a Párbeszéd Magyarországért társelnöke - OS

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>