. Ma Andrea napja van.
Mesterséges gyűlöletkeltés a Római part kapcsán is?
2016-08-09 12:34:04
Mesterséges gyűlöletkeltés a Római part kapcsán is?

Mesterséges gyűlöletkeltés a Római part kapcsán is?

Itt, a mi kis hazánkban, szűkebben a Római part kapcsán is megfigyelhető a gyűlöletbeszéd, a gyűlöletkeltés, az agresszivitás egy kiszolgáltatott kisebbséggel szemben, akiknek a sorsa évtizedek óta fennálló rossz döntések révén a természetnek teljesen kiszolgáltatott és életük munkája, egészségük folyamatos veszélynek van kitéve.


Sokszor halljuk, hogy mi "parti ingatlan spekulánsok" élősködünk az adófizetők pénzén és állami közpénzből akarjuk megvédetni magunkat az árvizekkel szemben! Ez nem igaz! A parton lévő - egész évben működő - vállalkozások, telektulajdonosok, lakók horror adókat fizetnek különböző jogcímen a magyar államnak!


A parti tulajdonosok fizetik az ország legmagasabb építmény-, ingatlan- és idegenforgalmi adóit! Nem tudjuk, ugyan minek köszönhetjük ezt a kiemelt figyelmet adózás területén, talán annak, hogy az árvizek érik ingatlanjainkat! Normális országban úgy segítenének, hogy adómentessé tennének ilyen területeket!


62 éve zajlik a part lefelé ívelő története! 62 év alatt képtelen volt a politikai elit ezt a kérdést a jogszerű állapotába visszahelyezni és ezt a 70 ha-os területet visszacsatolni a kerület testébe. 62 éve gettósítva van ez a 70 hektár.


Az itt működő vállalkozások, tulajdonosok másodrangú állampolgárok, akik vért verejtéket izzadva helytállnak, hogy fizetni tudják adóikat, bár már sokan feladni kényszerültek tevékenységüket.


Mióta pár éve feltűntek a magukat zöldnek mondó politikai pártok által motivált favédők, a gát kérdése - egy szakmai kérdés - a politika játékává vált. Hallottunk itt már ránk kivetendő értéknövekedési adóról, népszavazásról a tulajdonunkon keresztül futó gátról, csak éppen senki nem tájékoztatja a közvéleményt, hogy egy bődületes, igazságtalan, jogot tipró eljárás keretén belül alakult ki a helyzetünk és lettünk kvázi a parton jogfosztottak!


70 ha terület beépített, mert mindenki megkapta az építési engedélyt, aki ezt megkérte korlátozás nélkül. Nem kellett lábra építeni házakat, a lakóparkoknál előírtak feltöltést. Tehát a területen lévő tulajdonosok jogszerűen építették be telkeiket. 1978 óta van írásos ígéret a parti gát megépítésére. Minden árvízkor az aktuális miniszterelnök ezt újra megígéri! Mégsem történik semmi.


Szinte a semmiből előkerülnek pár éve az SZDSZ maradványaiból építkező favédők és akadályozzák a parti védelmet és a part rehabilitációját. Nem tudjuk, ki vagy kik bujtották fel őket áldásos tevékenységükre vagy kitől kapnak erre anyagi támogatást, de a médiát telekürtölik hazugságokkal, mint például hogy
 - illegális a part beépítése,
 - védendő fák vannak a parton,
 - sérül Budapest ökoszisztémája az árvízvédelem által,
 - a mobilgát nem kifejlett technológia.


Az egyik hazugságot hordják össze a másik után.
 - A part a hatályos jogszabályok által legálisan van beépítve, illegális építmények nincsenek. Ha azok lennének, akkor már rég születtek volna feljelentések!
 - A parton magról fakadt fák vannak, melyek a part elhanyagoltsága révén nőhettek ki nagyrészt a part betonelemeiből és műtárgyaiból! Budapesten mondjuk az alsó rakparton sincsenek fák, nem azért, mert nem lehetnének, hanem azért, mert nem engedik őket kinőni!
 - Folyamatosan hallottuk, hogy sérül az építkezés során Budapest utolsó egyetlen természetes ökoszisztémája ezen a 3 km-es szakaszon.


Ez az állítás szép marketingfogás, de egy oltári nagy hazugság! Több, mint 70 csatornabekötés van a parton a Dunába közvetlenül plusz emésztők. Budapest utolsó nyilvános szennyvíztelepe a part! A parti betonelemek az árvizek révén széttöredeztek, az egész part hasonlít egy sittlerakóra, nem egy természetes ökoszisztémára!


Védett fajok élnek ezen a 3 km-es szakaszon! Nem sikerült egyetlen védett állattal találkoznunk, pedig 24 órában élünk a parton! Szimpla marketing és hazugság a felvetésük!

- A mobilgát világméretekben bizonyított! Jól tervezhető terhelésre, gyorsan felállítható, hatásos és megbízható védelmet nyújt, korszerű technológia! Az egész világon használják!


Összefoglalva: a megtévesztés, a hazudozás, a tények teljes elhallgatása folyik részükről és mindez a 70 ha-on lévő tulajdonosok, lakók, vállalkozók kárára. Mindenki belénk törli sáros cipőjét, a politikai elit és az általuk mozgatott, magukat zöldnek mondó emberek!


Üdvözlettel:


 Egri Gábor, alelnök, Egyesület a Római partért


OS

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>