. Ma Vilmos napja van.
Mesekönyv a vesebetegségről és a szervátültetésről
2016-09-25 10:43:08
Mesekönyv a vesebetegségről és a szervátültetésről

Mesekönyv a vesebetegségről és a szervátültetésről

A Trappancs Egyesület kiadásában, a Nemzeti Vese Program szakmai támogatásával, Bartos Erika varázsceruzájával megjelent Lóci története. A mese valós hősök története alapján íródott, részletesen bemutatva a folyamatot egy betegség kezdetétől a sikeres veseátültetésig, amely egy új, minőségi élet lehetőségét nyújtja a kisfiúnak.


A szervátültetés az orvostudomány egyik csodája. Amellett, hogy életmentő és életminőség-javító műtéti beavatkozás, egy örök, bíztató bizonyíték az emberiségnek, hogy az önzetlen szeretet jelen van a világunkban, életünk része. Testünk egyik darabjával új esélyt, új éltet, új mosolyt adhatunk egy másik embernek!


A könyv célja, hogy támasza legyen a dialízisre szoruló, transzplantációra váró, vagy azon áteső gyerekeknek, szüleiknek, testvéreiknek, hogy magyarázatot adjon és megértessen. Lóci története segíthet elűzni a szorongásaikat, félelmeiket, és választ adhat a ki nem mondott kérdéseikre is.


A könyv online változata: http://trappancs.hu/index.php/11-aktualis-hireink/250-uj-elet-uj-mosoly.html


A könyv igazi összefogás eredménye, hiszen Bartos Erikát szakmailag az SE I.sz. Bókay Gyermekklinika, az SE Transzplantációs és Sebészeti Klinika és a Nemzeti Vese Program támogatta. A kötet illusztrációit, a kiadó Trappancs Egyesület felkérésére, Bartos Erika készítette, aki díjazás nélkül vállalta a munkát annak érdekében, hogy a könyv megszülethessen.


OS

További híreink
Sztárportré - Zoltán Erikával
Éhesen ne menjünk közértbe, mert sokkal több mindent vásárol az ember, mint amennyi kell! Ez nagy titok, de én sem tudom mindig alkalmazni.
2017-02-01 05:11:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Tabáni István
Szerintem az emberek többsége nem tud túllépni önmagán, vagy nem tud megbocsátani magának. Előfordul, hogy másoknak sem, de szerintem a legnehezebb dolog, hogy önmagunkna...
2017-01-26 04:09:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Boros Lajos
Nagyon jó memória kell a hazugsághoz! Én nem tudok hazudni, mert lebuktatom magam állandóan, locsi-fecsi vagyok. Mondtam a családomnak is, hogy előttem ne mondjanak titko...
2017-01-25 04:05:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Áldozatos munkája elismeréseként tüntették ki Washingtonban a Baptista Szeretetszolgálat programvezetőjét. A v...
Bővebben >>