. Ma Andrea napja van.
Mese habbal - A kormány bürokráciacsökkentése
2016-06-18 03:27:40
Mese habbal - A kormány bürokráciacsökkentése

Mese habbal - A kormány bürokráciacsökkentése

Lázár János a kormányinfón bejelentette, hogy mintegy 3000 embert bocsátanak el a közszférából a kormány bürokráciacsökkentési programjának keretében. A Fidesz bürokrácia csökkentése azonban csak mese habbal. Soha nem volt ekkora, ennyire drága és pazarló az államapparátus, mint az orbáni illiberális államban.


Pedig 2010-ben Orbán Viktor még azt ígérte: “Kevesebb mint fele emberrel fogunk dolgozni." A kisebb, olcsóbb állam ígérete azonban mára végleg megbukott. Soha nem látott mennyiségű államtitkár, helyettes-államtitkár, kormánybiztos dolgozik  busás fizetésért.


Legutóbb például Visy Zsolt professzort nevezték ki a "A Római Birodalom határai – A dunai limes magyarországi szakasza elnevezésű világörökségi várományos helyszínnek a Világ¬örökség Jegyzékébe történő jelölésével összefüggő teendők ellátásáért, valamint a Hajógyári-szigeten fekvő helytartói palotának a magyarországi limes egyik legjelentősebb elemének bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért felelős" miniszteri biztosnak, havi fél milliós fizetésért.


De nem csak az államapparátuson belül, hanem az állami cégeknél sem jobb a helyzet. Ezen cégek vezetőinek kezdeti, 2 milliós fizetési plafonját gyorsan felváltották az akár 5 milliót is elérő fizetések.


A Liberálisok szerint a Fidesz-féle bürokráciacsökkentés nem jelent mást, mint hogy a kisembereket kiseprik, a vezetők számát és fizetését pedig megemelik. Ez a fideszes módszer. Az átszervezés a valóságban csak további centralizációt jelent, amely újabb munkahelyek megszüntetésével jár.


A Liberálisok szerint az elbocsátottaknak nem lesz helyük a munkaerőpiacon, félő, hogy ők is csak a közmunkások egyre népesebb táborát növelik majd.


A Liberálisok szerint nagy szükség van a bürokrácia csökkentésére hazánkban, ám korántsem biztos, hogy a kormányzati tervek hosszú távon ezt a célt szolgálják. A Liberálisok egyetértenek a kisebb állam gondolatával, a Fidesz azonban ez alatt csak a hatalom további koncentrációját érti.


OS

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>