. Ma Márk napja van.
Megzsaroltak egy újságírót, a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kérik
2016-09-08 03:06:38
Megzsaroltak egy újságírót, a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kérik

Megzsaroltak egy újságírót, a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kérik

A Liberálisok a nemzetbiztonsági bizottság azonnali összehívását kezdeményezik, miután sajtóinformációk szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai magánéleti információkkal zsarolva próbáltak meg egy magyar újságírót beszervezni.


A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan, hogy a rendszerváltás után ilyen aljas eszközökkel akarnak a titkosszolgálatok információkat gyűjteni. Elfogadhatatlan, hogy mások magánéleti információval visszaélve, azokat törvénytelenül felhasználva, fenyegetéseken keresztül próbálnak meg újságírókat együttműködésre bírni.


A Magyar Liberális Párt ezért arra kéri Molnár Zsoltot, a bizottság elnökét és Szél Bernadettet, a testület alelnökét, hogy haladéktalanul hívják össze a nemzetbiztonsági bizottságot. Mielőbb ki kell vizsgálni, hogyan történhetett ez meg 2016-ban Magyarországon. A Fidesz az illiberális állam építése közben mind nagyobb igyekezettel próbálja az újságírók munkáját ellehetetleníteni és a sajtószabadságot korlátozni.


Ennek érdekében közérdekű adatokat titkolnak el és magánadatokkal élnek vissza nap, mint nap. A Magyar Liberális Párt szerint az újságíró beszervezési kísérlete túlmegy a demokrácia határain és azonnali vizsgálatot követel.


A Magyar Liberális Párt szerint a mindenkori hatalom munkáját ellenőrző újságíróknak kiemelt törvényi védelemre van szüksége és meg kell gátolni, hogy a jövőben ilyesmi újra előfordulhasson.


A Liberálisok az ügyben a Belügyminisztériumhoz fordulnak, hogy kérdéseikkel kiderítsék, hogyan fordulhatott elő a diktatúrákat idéző beszervezési kísérlet.


A Párbeszéd Magyarországért szerint elfogadhatatlan, hogy több mint 25 évvel a rendszerváltás után a 70-es éveket idéző pártállami beszervezés folyik Magyarországon. A beszervezés célja ráadásul minden bizonnyal a szabad sajtó manipulálása, nem pedig a nemzet védelme volt.


A Párbeszéd Magyarországért írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy indít-e a vizsgálatot a miniszter, hogy kiderüljön: egyszeri esetről van-e szó és kirúgják a felelősöket, vagy a kormány valóban a pártállami módszerekhez akar visszatérni.


A Párbeszéd Magyarországért a kormányváltás után azonnal eltávolít minden, a korábbi diktatúrát is kiszolgáló titkosszolgálat, például az Orbán által kinevezett BM-államtitkárt, Tasnádi Lászlót. De így járnak majd azok is, akik asszisztálnak a fideszes pártállam törvénytelen eljárásaihoz. - tette hozzá Tordai Bence, a Párbeszéd Magyarországért szóvivője.


OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>