. Ma Csongor napja van.
Megjelentek a gazdaságfejlesztésre kiírt pályázatok
2015-06-12 04:16:38
Megjelentek a gazdaságfejlesztésre kiírt pályázatok

Megjelentek a gazdaságfejlesztésre kiírt pályázatok

Két új, a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) versenyképességét és fejlesztését támogató felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, összesen 85 milliárd forint értékben.

 

A 2014-2020 közötti uniós fejlesztéspolitika a gazdaságfejlesztésre és a munkahelyteremtésre fókuszál. Szemben a 2007-2013-as időszakkal, amikor a hazánkba érkező források csupán 16 százalékát fordítottuk gazdaságélénkítésre, 2020-ig ez az arány 60% lesz. A KKV szektor önmagában is stratégiai partnerünknek tekinthető, hiszen a hazai foglalkoztatás jelentős részét ezek a vállalkozások garantálják. A Kormány a gazdaságfejlesztésen belül ezért is koncentrál jobban a kis- és közepes vállalkozásokra.

 

A gazdasági növekedés két lábon nyugszik, egyrészt a napról-napra létrejövő újabb munkahelyeken, másrészt pedig azokon az ágazatokon, amelyek egyre több szállal kötnek bennünket a világgazdasághoz. Egyre több hazai vállalkozás kerül a világkereskedelem vérkeringésébe, egyre több magyar gyár terméke épül be az ipar által előállított termékekbe a világ minden pontján.

 

A GINOP a mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv) kutatási, innovációs és munkahely-teremtési kapacitásának javítását ösztönzi.

 

A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítésére kiírt felhívás 65 milliárd forintos keretösszegéből lehetőség nyílik modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a versenyképesség feltételeinek megteremtésére és fenntartására. A felhívás feltételeinek megfelelő projektek 50-500 millió forint közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

 

A mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatását szolgáló felhívás célja a vállalkozások fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, a munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása és a helyi gazdaság megerősítése. A pályázók 5-50 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. A felhívás meghirdetésekor a rendelkezésre álló keretösszeg a szabad vállalkozási zónának minősülő településen megvalósuló fejlesztések és a szabad vállalkozási zónán, valamint a Közép-magyarországi régión kívül megvalósuló fejlesztések esetén egyaránt 10-10 milliárd forint.

 

Fenti pályázatokra 2015. július 9-től adhatják be támogatási kérelmüket a vállalkozások.

 

 

Miniszterelnökség - MTI

Fotó: Marabu

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>