. Ma Valter napja van.
Magyarország belezuhan a szegénységbe
2017-01-12 06:28:17
Magyarország belezuhan a szegénységbe

Magyarország belezuhan a szegénységbe

A Fidesz az elmúlt hat évben a szakadék szélére vezette a magyar családokat, és most cinikusan azt mondják: mindenki léphet egyet előre. Orbánék csak saját maguknak teremtettek jólétet: az Orbán családnak, a Rogán családnak, a Lázár családnak, vagyis az urizáló fideszes elit családjainak, akik helikopterről nézik, hogyan zuhan bele Magyarország a szegénységbe.


A fideszes hazugságokkal szemben a valóság az, hogy az egyszülős családok csaknem kétharmada él szegénységben. A Fidesz-KDNP kormányzása alatt több mint 50%-kal nőtt a dolgozói szegénység, a 7 év alatti gyermekek, több mint 40%-a él nélkülözésben, Magyarország pedig a legfrissebb felmérések szerint Európa második legszegényebb országa lett.


A Fidesz büszke a családi adókedvezményre, de az igazság az, hogy ennél sokkal több az, amit elvesznek.


Tavaly a szociális és családtámogatásokra az év első 11 hónapban 4,6%-kal kevesebbet költött a Fidesz, mint az előző év azonos időszakában. A családok támogatására fordított összeg 1,4%-kal volt kevesebb az egy évvel korábbinál. Ráadásul 2016 végén több tízmilliárd forintot vettek el a szociális területtől, a családok támogatásától.


A Fidesz szerint jó az, hogy hat és fél év alatt egyetlen fillért sem emelkedett sem a családi pótlék, sem az anyasági támogatás, sem a gyermekgondozási segély, sem pedig a gyermeknevelési támogatás.


Maga Varga Mihály jelentette be nemrég, hogy több mint 1000 milliárd forint hitelt akarnak ebben az évben felvenni. Az urizáló fideszes elit ezzel még jobban eladósítja a magyar családokat, hiszen nekik kell ezt az adósságot kifizetni a kamatokkal együtt.


Magyarország nem erősödik, hanem adósodik, és fuldoklik a kormányzati korrupcióban.


Az MSZP szerint nem csak dolgoztatni kell az embereket, de meg is kell őket fizetni!


Ezért fogjuk 2018 után bevezetni a magyar családok biztos megélhetésének 4 pontját:
1. Legalább nettó 100 ezer forint lesz a minimálbér, csökkennek a munkaadókat terhelő járulékok.
2. Visszaáll a régi nyugdíjszámítás, amely szerint a nyugdíjasoknak legalább dupla nyugdíjemelés jár!
3. Mivel a gáz és a villany ára az elmúlt két év alatt a felére csökkent, ezek ára is olcsóbb lesz. Senki nem fizethet többet az energiáért, mint amennyibe az valóban kerül!
4. Minden alapvető élelmiszernek csökkenni fog az áfája!


Mindezt azért tesszük, mert számunkra a magyar családok megélhetése a legfontosabb.


Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő - OS

Fotó: Atv

További híreink
Sztárportré - Zoltán Erikával
Éhesen ne menjünk közértbe, mert sokkal több mindent vásárol az ember, mint amennyi kell! Ez nagy titok, de én sem tudom mindig alkalmazni.
2017-02-01 05:11:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Tabáni István
Szerintem az emberek többsége nem tud túllépni önmagán, vagy nem tud megbocsátani magának. Előfordul, hogy másoknak sem, de szerintem a legnehezebb dolog, hogy önmagunkna...
2017-01-26 04:09:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Boros Lajos
Nagyon jó memória kell a hazugsághoz! Én nem tudok hazudni, mert lebuktatom magam állandóan, locsi-fecsi vagyok. Mondtam a családomnak is, hogy előttem ne mondjanak titko...
2017-01-25 04:05:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bernert Zsolt antropológus váltja július 31-én Korsós Zoltánt. De azt egyelőre nem tudni, költözik-e, vagy sem...
Bővebben >>