. Ma Emma napja van.
Létrehozzák az Igazságügyi Szolgáltatók Jogakadémiáját
2015-05-09 06:31:15
Létrehozzák az Igazságügyi Szolgáltatók Jogakadémiáját

Létrehozzák az Igazságügyi Szolgáltatók Jogakadémiáját

Az Igazságügyi Minisztérium előterjesztésére a Kormány 2015. május 6-án megtárgyalta a jogászképzés helyzetéről szóló előterjesztést, valamint döntött az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája létrehozásáról.

 

A kormány megállapította, hogy fontosak az igazságügyi tárcának azok az erőfeszítései, amelyek a tudományos kutatást, a képzésfejlesztést, valamint a tehetséggondozást juttatják kiemelt szerephez az állam- és jogtudományi karokon.

 

A minőségjavításra irányuló igazságügyi intézkedések további célja, hogy a jogi karok képviselői nemzetközi színtéren is helyt tudjanak állni. Mindezekre tekintettel a Kormány elfogadta az Igazságügyi Minisztérium előterjesztését, döntött arról, hogy a tárca megfelelő eszközökkel rendelkezzen a kitűzött célok megvalósítása érdekében. A tárca éves költségvetésébe 2016-tól be fog épülni egy, a jogászképzés fejlesztését célzó külön keret.

 

Szintén a tárca előterjesztése alapján döntött a Kormány az Igazságügyi Hivatalon belül felállítandó Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája létrehozásáról. Az Akadémia feladata közé fog tartozni az igazságszolgáltatás alrendszereihez tartozó, és az igazságszolgáltatás működéséhez nélkülözhetetlen más szereplők - szakértők, végrehajtók, áldozatsegítők, pártfogó felügyelők, jogi segítségnyújtók, felszámolók, mediátorok - képzése.

 

A jövőben az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiája által nyújtott képzés alapozhatja meg, hogy e szereplők milyen színvonalon segítik elő a hatékony igazságszolgáltatás működését. Szükséges ugyanis, hogy e jogi szolgálatok egységes szemléletű szakmai és hivatás-etikai képzésének biztosításával a szétaprózott vagy éppen hiányzó képzési rendszerek helyett olyan egységes szemléletű képzési centrum jöjjön létre, amely az igazságszolgáltatása vetett közbizalom megerősítéséhez megfelelő módon hozzá tud járulni.

 

 

MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>