. Ma Gedeon napja van.
Lépcsőn járó gépet kapott egy diák
2014-09-03 05:37:30
Lépcsőn járó gépet kapott egy diák

Lépcsőn járó gépet kapott egy diák

Lépcsőn-járó2014. augusztus 28-án a Herman Ottó tagiskolában adta át dr. Tóth József polgármester az új lépcsőn-járó berendezést. Az iskola diákját eddig ölben vitték fel a lépcsőn. Az iskolától kapott eddigi többirányú segítségen túl a gyermek intézménybe való bejutása és az emeletek közötti közlekedése is megoldott lett.


Dr. Tóth József polgármester kiemelte, hogy a kerület az elsők között alkotta meg a helyi Esélyegyenlőségi programját. Az elmúlt időszakban 22 önkormányzati intézményt teljes egészében, 36-ot részben akadálymentesítettek, összesen az önkormányzati intézmények 70%-át. Többek között a közelmúltban átadott Gyermektéri Idősek Klubja és a Polgármesteri Hivatal teljes körű akadálymentesítése, amely a fővárosban elsőként valósult meg. A kerületben az önkormányzat támogatásával hat civil szervezet tevékenykedik a fogyatékosok életfeltételeinek jobbítása érdekében, humán, mentálhigiénés, szociális és rehabilitációs jellegű szolgáltatásokat nyújtanak.

 

Az átadott lépcsőn-járó gépet szülői kezdeményezésre vásárolta meg az önkormányzat, a berendezés 635 ezer forintba került. Az intézmény mozgássérült tanulója 2010-től egészséges ikertestvérével együtt jár az intézménybe, annak ellenére, hogy nem az iskola körzetébe tartoznak. Bálint heti egyszeri ingyenes úszása biztosított, a szakavatott segítségnyújtás érdekében egy tanító 50 órás továbbképzésen vett részt. Az odafigyelésen túl most már az iskolába való bejutása és az iskolán belüli közlekedése is megoldódott.

Chovanecz Edit az iskola vezetője megköszönte az önkormányzat rendkívül gyors segítségét, és mint elmondta ez egyben üzenet, hogy ebbe az iskolába jöhetnek mások is, akik segítségre szorulnak. Ugyancsak köszöntőt mondott Bálint apukája, kiemelve, hogy nem először jött jókor a segítség.

 

Az eseményen a polgármester köszöntötte Szabó Jánosnét a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Angyalföldi Csoportjának elnökét, aki augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át.

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>