. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Lelki elsősegély telefonszolgálatok találkozója
2015-09-03 04:01:15
Lelki elsősegély telefonszolgálatok találkozója

Lelki elsősegély telefonszolgálatok találkozója

A lelki elsősegély telefonszolgálat szakemberei a 116-123-as hívószámon krízishelyzetben, lelki problémák, depresszió, öngyilkossági veszély esetén éjjel-nappal, ingyenesen hívhatóak. A telefonszolgálatokat összefogó Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége szeptember első hétvégéjén tartja XXVIII. Országos Találkozóját Szolnokon.


A háromnapos szakmai konferencia címe: Életmesék, avagy mesék az életről és az életért. A 116-123-as  lelki elsősegély hívószám 2011 óta érhető el. Azóta több mint 400 000 esetben mondták el a telefonálók élettörténeteiket, életmeséiket az életükért.

A hívásokat 18 helyszínen több mint 500 ügyelő fogadja. A gondosan kiképzett ügyelők változatos szakmai háttérrel rendelkeznek – akiben megvan a segítő szándék, jelentkezhet képzéseinkre. 

 A konferencia célja a  telefonos ügyelői munka eredményességének, hatékonyságának növelése, a szakmai színvonal minőségfejlesztése mellett a rekreáció, a közös munka és szabadidő aktív megélése. 

A plenáris ülésen előadást tart dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató, egyetemi docens, Kecskés Karina színművész, meseterapeuta, valamint dr. Sárkány Péter logoterapeuta. A konferencia keretében a Szabó Pál-díj, valamint elismerő oklevelek átadására is sor kerül. A szakmai rendezvényen képviselteti magát az Emberi Erőforrások Minisztériuma is, kifejezve a kormányzat elkötelezettségét a magyar lakosság lelki segítése, egészségmegőrzése iránt.


sos505.hu

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>