. Ma Iván napja van.
Lehullt a lepel a kisvárdai fideszmutyiról
2014-03-24 16:09:10
Lehullt a lepel a kisvárdai fideszmutyiról

Lehullt a lepel a kisvárdai fideszmutyiról

Olvasónk levele döbbenetes. Tényszerű, tárgyilagos, képekkel dokumentált. Ami Kisvárdán folyik,  vajon pont ugyanúgy megy a többi kisvárosban? Ezt nem tudhatjuk, de egy biztos a  kisvárdai polgármester és alpolgármester nem válaszoltak megkeresésünkre. Hallgatásuk egyben válasz: A kisvárdai mutyizások, a furcsa fideszes vagyongyarapodásokra nincs logikus magyarázat.

 

Olvasónk levelét változtatás nélkül közöljük:


Érdeklődéssel olvastam a 2014. március 22. napján megjelent olvasói levelet, engedjék meg, hogy néhány téves adatot kiigazítsak, illetve kiegészítsek. Az ügyben  új tényeket is az olvasók elé szeretnék tárni, egyben megkímélem az érintett Urakat attól, hogy lázas keresgélésbe kezdjenek a bizonyítékok valóságtartalmát illetően, azokat  már jelen olvasói levelemhez mellékelem.

 

Kisvárda, Felső-Szabolcs központja, és a város lakossága jelenleg – az elvándorlások, a munkanélküliség miatt is – 17.490 fő. Való igaz,  a település lélekszáma volt már húszezres is , de az még a 90-es évek közepén volt. Az a megjegyzés, hogy „a városka erős Fideszes beállítottságú”, igencsak túlzó, hiszen a jelenlegi ciklust megelőzően a képviselőtestületben soha nem volt  kettőnél több a Fidesz-tagok létszáma, ráadásul Ők  is nagyobbrészt listáról kerültek be, pedig korábban a kisvárdai testület létszáma volt már 17 fő is.  Egyébként az elmúlt 20 év alatt – Dr. Seszták Miklós 2010-es győzelme előtt - csak egyszer választottak Kisvárdán Fidesz-jelöltet országgyűlési képviselőnek Borkó Károly személyében, igaz  Seszták doktor később őt is kinyírta, mert kellett a hely.

 

De, nem is ez a fontos, hanem ami most következik, és amiért tollat ragadtam. Amit most állítok, mindent dokumentumokkal tudok bizonyítani! Mellesleg én is elkötelezett jobboldali szavazó voltam, de most már én is azt mondom: Uraim, rám most ne számítsanak!

 

Azért arról a levélben írt „jóságos polgármesterről”, hadd mondjam el: a „jóságos kezével” szemrebbenés nélkül aláírta azt a szerződést, amiben a Mártírok útján lévő lakótelepi közparkot eladták Zámbó István alpolgármesternek, hogy tudjon ezen is trafikot kialakítani, mivelhogy addig a „félkarú rablók” működtek benne. Még az sem zavarta ezt a „jóságos embert”, hogy az önkormányzat által korábban kialakított,  és a város tulajdonképpeni szívének számító, ezen területen az elfogadott értékesítési árnak csak mintegy a felét kellett leszurkolnia Zámbó István alpolgármesternek – és Ő mindenki nagy megkönnyebbülésére - ki tudta fizetni. Az meg gondolom egyáltalán nem zavarta a polgármester Urat, hogy a trafikot olyan vállalkozók csinálták, akik ebben az időben „különös véletlen folytán” éppen a Polgármesteri Hivatalt is építették. Félreértések elkerülése végett, nemcsak Zámbó Úr Mártírok útjai trafikját, hanem a Vörösmarty téren lévő  -szintén Zámbó érdekeltségű – trafikban is ez a kft dolgozott. Küldök erről azért egy képet.

 

 


Sőt van olyan fénykép is, ahol éppen közmunkások serénykednek az alpolgármester épülő-szépülő trafikjánál.

 

 

 

 

Milyen érdekes, hogy a harmadik – szintén Zámbó-érdekeltségű trafiknál - az aszfaltozást meg pontosan akkor végezték (a fényképen éppen Zámbó Úr irányító szerepkörben, amikor a városban az aszfaltozási munkák folytak.

 


 Gondoljuk azt is, hogy az Állami Közútkezelő Kht. nem ajándékba adta az alpolgármester Úrnak a város útjairól felmart aszfalt-törmeléket! Micsoda véletlen, történetesen azok a munkások végezték például a városban a Krucsay és Szent László utcai járdák felújítását, vagy éppen a Szüret utca gyalogjáró építését is, akik a fotón is láthatóan szorgosan ténykednek.


Megjegyzés 1.:  "A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nem végzett javítási munkákat a kérdéses önkormányzati utakon, mart aszfaltot így nem árusítottunk vagy értékesítettünk a városban az olvasó által leírtak szerint." - Magyar Közút Nonprofit Zrt., Pécsi Norbert Sándor

kommunikációs osztályvezető.

 

Megjegyzés 2.: "Reagálva, az általam írt olvasói levélre érkezett kifogásra, engedjék meg, hogy véleményem én is elmondjam: valóban tévedtem az Állami Közútkezelő Kht. megnevezésével, de mentségemre szóljon, hogy egy újságcikkre hagyatkoztam, és abban is így szerepelt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. állításait tételesen cáfolni tudom. Mindenekelőtt a cikkben megjelent fénykép 2013. november 6. napján 11óra 29 perckor készült. Ebben az időpontban a városban igen nagy gőzerővel folyt a volt 4. számú út felújítása , a terület közvetlen közelségében lévő körforgalom átépítése. Azt én nem tudhatom, hogy ki, vagy kik voltak a Magyar Közút Nonprofit Zrt. alvállalkozói, de alábbi   képen az egyik cég speciális járműve  látható, amint az említett Zámbó tulajdonú ingatlanról éppen kikanyarodik!Azért az sem ártott volna, ha a Magyar Közút helyreigazítást kérése előtt megkérdezte volna alvállalkozóit! Mondom ezt azért, mert a kérdéses felújított út mellett lakom, és köztudott tény volt, hogy a mart aszfaltból lehetett – finoman is fogalmazva – szerezni.


Ha figyelmesen megnézi azt a képet, ahol Zámbó Úr irányítja az aszfaltozást, tisztán látható, hogy a területen a mart aszfalt halomban van! Persze még most is végig lehet menni az új aszfaltozású út mellett, és meg lehet nézni, hol találhatók mart aszfalttal kijavított ingatlanok, és akkor el lehet gondolkodni azon, hogy ha nem árusítottak, akkor hogyan került oda? Mert például Zámbó István alpolgármester területén ott van mind a mai napig!

Visszatérve az olvasói levélhez, egyetlen szóval sem állítottam, hogy a Magyar Közút végezte a képen is látható terület aszfaltozását.


Persze minderre megnyugtató választ egy személy adhatna, Zámbó István kisvárdai alpolgármester, aki elfogadható számlát (megrendelő, munka elvégzésének igazolása, fizetést igazoló számla) bemutatna, és akkor mindenki megnyugodhat! De addig, a kételyek fennmaradnak!"

 


 

 

Ugyanazok aszfaltoznak, akik a városban ebben az időben több járdát is felújítottak


 

 

A helyi rádióban azt is hallottuk, hogy ez a „jóságos polgármester” meg Seszták doktor igencsak meglepődtek azon, amikor meghallották, hogy az alpolgármester nagy igyekezetében még a saját testvérének szabálytalan építkezéséből indult ügyben  is szavazott a képviselőtestületben.


Arról már nem is szólva, hogy amikor az ellenzéki képviselők meg merték kérdezni, hogy az alpolgármester testvérének szabálytalan  építkezése miatt fizettek-e bírságot (mivelhogy általában normális körülmények között így szokás),az elsők között hurrogták le az érdeklődőket, hogy egyáltalán ilyet merészelnek kérdezni!

 

Ha nem veszi sértésnek Zámbó Úr, küldök fényképet a Tiszabezdédi vámszabad területen  tárolt (egyesek szerint Bentley, mások szerint Rolls-Rollys Phantom

 


luxus gépkocsiról is, ha netalán az alpolgármester Úr  már elfeledkezett róla, legalább tudja, hogy hol találja! Addig is a mellékelt képen látható módon nyugodtan parkoljon jelenlegi gépkocsijával a rokkantak részére fenntartott helyen – hiszen ez jár Önnek.Gondolom Ön most csodálkozik, hogy egyáltalán van földi halandó, aki ezt meg meri kérdőjelezni?. Természetesen van fotónk a cikkben emlegetett (testvére fiának tulajdonában lévő) több tízmilliós Porsche Panamera gépkocsiról is, amint a Városháza parkolójában álldogál.Ha esetleg kérdezik az árát, nyugodtan mondja, hogy a német használtautó piacon már potom 92.790.- euroért is lehet kapni. (Az olvasó pedig szorozza be a mostani 310,- forintos árfolyamon.) Gondoljuk, azért egyszer a NAV csak megkérdezi, hogy honnan van ennyi pénz?! Mert, ha pályázatból van, (amit nem hiszünk, hogy van ilyen, de ha mégis  Seszták Úr nekünk is segíthetne) akkor csak érdeklődnénk: tessék mondani, hol lehet ilyen nagyszerű pályázatokon indulni!

Az olvasói levélben is említett volt Tsz iroda tetőszerkezetét már felújították.


 

Vételáráról mondák, hírek és különféle „jól értesült” információk keringenek a városban, egy biztos adat azonban van: amikor 2012 őszén az ingatlanhasznosító  úgy döntött, hogy mégsem valósítja meg az áruház építését, és a banki beruházást, a Zámbó klán által megvásárolt ingatlan felét(amelyiken a Tsz. Iroda van) 85 millióért kínálta. A másik felét, ahol az áruház épült volna, általában saccolják, mert azon családi házak voltak, és Kisvárda nem olyan nagy város, ahol ne tudnák az emberek, hogy mi történik a szomszédban.   

És akkor essék néhány szó Seszták doktorról , vagy ahogyan  Ő szórólapján hirdeti:  „az Ön országgyűlési képviselőjelöltje”. Kedves Doktor Úr, - mindenekelőtt szögezzük le, a történések után ezzel már nem áltatom - az enyém már biztos nem!

Most, hogy  újra elővette a választások régi titkos fegyverét, az acélhengerművet, meg a logisztikai központot – mivelhogy négy éve ez már egyszer   bejött,  most – tartok tőle - nem fog! Szórólapján azt írja: „Fényeslitkén a logisztikai központ teremthet új munkahelyeket” Tessék mondani, hányszor rágják még le az acélhengermű csontját? Az MSZP (Veres János és Gazda László) 2006-bqn már ezzel kampányolt! Majd Ön is, igaz aztán később bejelentette: sajnos nem lesz belőle semmi! Most úgy látszik, itt az idő az újrakezdésre. Pedig a nemzetközi helyzet most igazán nem alakul kedvezően! De hát ezt Ön nagyon jól tudja! Ukrajna gazdasági válság szorításában vergődik, védekezésre kényszerül. Az oroszok biztos nem akarnak egyhamar az Unióban manapság  beruházni, mert könnyen befagyasztják számlástól, mindestől őket. Lehet, hogy esetleg Ön akarja megépíteni a hengerművet?  Persze, aki tavaly  Magyarország Parlamentjének harmadik, vagy negyedik legjobban kereső honatyja volt, ( az újságok címoldalán ez tényként szerepelt) ezt is megtehetné – legalább is az ígéret szintjén . Ezáltal jó példával járna elől, hogyan kell ebben a térségben, a választókerületében új munkahelyeket teremteni.

 

Azt is írja friss szórólapján:  „Kisvárdán a gyógyturizmus”fejlesztése is kiemelt céljai között szerepel. Seszták Úr! Ön is tagja volt annak a képviselőtestületnek, (sőt, már akkor is bizottsági elnök volt), amikor a Kórháznak 2009-ben átadták a Várfürdő üzemeltetését, mert a gyógyvíz hasznosításában akkor úgy látták, hogy csakis  ez  a célravezető! Csakhogy: 2010 októberében, amikor Kisvárdán  győzött a FIDESZ, gyorsan vissza is vették a kórháztól az üzemeltetést! Azóta aztán vegetál e fürdő, (vagy nyitva van – vagy nem, hol a tetőt bontják -  hol nem, megvan a felelős – vagy nincs) az Önkormányzat pedig pumpálja belé a felesleges tízmilliókat. miközben a megyében Nyíregyháza, Nyírbátor öles léptekkel haladt a gyógyvíz kihasználásának rögös, de eredményes  útján. Mint hírlik, mostanában csodaváró hangulatban, nem egészen önös érdektől vezérelve – az Ön hathatós támogatásával -  a strand fejlesztésében külső befektetők bevonását szavazták meg . Reméljük nem a tűz közeli haverokra gondolnak, merthogy a motelt meg éttermet – úgy hírlik -  már a kezükre játszották! Bízunk abban, hogy Seszták Úr nem sértődik meg, ha netalán felvetjük a kérdést: újra itt a választás, újra jön a gyógyturizmus szlogenje, esetleg meséje?

Ha már az imént említettük a Kórházat, ejtsünk néhány szót erről az igencsak fontos egészségügyi szolgáltatást biztosító intézményről. Három éve, 2011. év tavaszán Ön   örömtől sugárzó, mosolygós arccal jelentette be, hogy végre megkezdődik a várva várt, több mint 3 milliárdos felújítás a kisvárdai egészségügyi intézményben! Az eljövendő beruházás dicsőségét hirdető táblát rögvest kitették a kórház főbejáratához, mai nap is ott díszeleg, csupán az eredetileg írt 2013. június 30-i befejezési határidőn rajzolták újra a számokat. Az idei év elején, - gondolom nem a közelmúltbéli Lázár János féle látogatásnak és liftátadó ünnepségnek betudhatóan – a még el sem kezdődött nagykórházi beruházás  befejezési időpontját átírták 2014. június 30-ra. Azóta természetesen minden változatlan, gondolom a nagy hírt, ( hogy megkezdődik a kórház felújítása) még a választás előtt közvetlenül – mintegy  adu-ászként – be fogja  jelenteni a képviselő Úr.


 Az eljövendő beruházás dicséretét hirdeti a Kórház főbejáratánál lévő tábla, sajnos a befejezési határidő már letelt - a beruházást még meg sem kezdték.

 

Ha ez így lesz, és valóban megtörténik, akkor csak annyit kérünk: a  „dicsőségtábla” átfestéséről ne  feledkezzenek meg!

xxx


Azt gondoljuk, olvasónk leveléhez nincs mit hozzáfűzni. Talán csak egy plusz adalék arról, hogy a kormánypárti képviselők közül az elmúlt években az egyik legnagyobb megtakarítással rendelkező politikus, dr. Seszták Miklós újabb 30 millióval tovább növelte a vagyonát: bevallása szerint most 200 milliója van, amit döntően forintban tart. A legtöbb pénze ügyvédi tevékenységéből származik. Hogy járműve nincs a képviselőnek? Végül is minek neki, hiszen egy autókereskedés tulajdonosa.......

 

dr. Seszták Miklós vagyonnyilatkozata

 

Jövedelem:

3 821 797 Ft

Megtakarítás:

200 588 000 Ft

Adósság:

10 000 000 Ft

Pénzügyi vagyon:

 190 588 000 Ft

Ingatlan:

  5

Jármű:

  nincs

 

 

 Előzmények: Kisvárdán már leszerepelt a Fidesz


Utoljára frissítve: 2014-03-28 11:38:51

További híreink
„Öntsünk TISZ(t)A vizet a pohárba” – Magyar Péter reagált az ATV nyilatkozatára
Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke hétfőn este Rónai Egon – általa – provokatívnak vélt interjúkezdetére radikálisan reagált és kb. két perc elteltével élő adásban kisét...
2024-06-11 18:06:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ezért érdemes full-stack ügynökségre bízni a webshop készítést
Egy online marketing ügynökség leginkább akkor jelent kiváló választást, ha nemzetközi terjeszkedésben gondolkodunk, a gyors növekedés létfontosságú a vállalkozásunk élet...
2024-06-11 17:04:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
Ezek az italok biztosan a nagy alkotók kedvencei között lennének
Vajon milyen italok nyűgöznék le a világ legnagyobb alkotóit? Olyan különlegességeket mutatunk be, amelyekkel biztosan örömmel koccintott volna Leonardo da Vinci, Johann ...
2024-06-08 11:02:07, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Még nem volt példa olyan "vitaműsorra", melyet az M1 tegnap hozott tető alá. Dobrev Klára részt vett a műsorba...
Bővebben >>