. Ma Márk napja van.
Kudarc, hogy csak ilyen mértékben nőnek a bérek
2016-08-21 03:45:46
Kudarc, hogy csak ilyen mértékben nőnek a bérek

Kudarc, hogy csak ilyen mértékben nőnek a bérek

A kormány szerint páratlan siker, hogy három és fél éve töretlen a reálbér-emelkedés, miközben a munkaerő hanyatt-homlok hagyja el az országot az alacsony bérek miatt, a szomszédos országok pedig elhúznak mellettünk.


Az LMP szerint totális kudarc, hogy a Fidesz 6 éves kormányzása alatt még azt sem sikerült elérni, hogy egy 8 órában dolgozó minimálbéres keresete elérje a létminimumot, az éhbért fizető közmunka pedig ne zárjon szegénységbe több százezer embert. Az LMP a munkaerőhiány és az elvándorlás megállítására kidolgozott programja a béremelést állítja a középpontba.


Az LMP szerint a kormánynak végre be kell fejeznie a számok bűvölését, és szembe kell néznie a valósággal. A tömeges elvándorlásért és a súlyos munkaerőhiányért az alacsony magyar bérszínvonal a felelős, ezért a megoldás csak a bérek jelentős emelése és a képzés megerősítése lehet.


Csökkenteni kell a munkára rakódó terheket, emelni kell a közszféra béreit, meg kell erősíteni a szakemberképzést és közmunka helyett képzést kell biztosítani.


Az NGM friss KSH-adatok kapcsán kiadott közleménye szerint a magyar reformokat dicséri, hogy három és fél éve töretlen a reálbér-emelkedés Magyarországon. A KSH jelentése szerint 2016 első felében a bruttó átlagkereset 6 százalékkal nőtt, a nettó pedig 7,6 százalékkal lett magasabb az előző évhez viszonyítva.


Szél Bernadett, az LMP társelnöke - OS

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>