. Ma Andrea napja van.
Krumpliért vásárolnak szavazatokat Újpesten
2016-09-27 03:53:14
Krumpliért vásárolnak szavazatokat Újpesten

Krumpliért vásárolnak szavazatokat Újpesten

Az Együtt szerint jogsértő, hogy a nyugdíjasoknak osztott burgonya csomagjába az újpesti önkormányzat egy érvényes szavazásra buzdító levelet tett, mivel az alkalmas a választói akarat befolyásolására. Az Együtt kifogással fordul a Nemzeti Választási Bizottsághoz, hogy állapítsa meg a jogszabálysértést.


Az újpesti önkormányzat ingyenes burgonyát osztott a nyugdíjasoknak, a csomagba pedig egy levelet tettek, ami az október 2-i népszavazáson való részvételre és érvényes szavazásra buzdít. Az Együtt szerint az Újpesti önkormányzat ezzel megsértette a választás tisztaságának egyik alapelvét, mivel az önkormányzatoknak semlegesnek kell maradniuk a pártok versenyében. A burgonyához adott levél alkalmas a választói akarat befolyásolására azzal, hogy a népszavazáson való részvételre buzdítanak.


A 2016. október 2-ára kiírt népszavazással kapcsolatban a közéleti vita azonban nemcsak az igen és a nem válasz közötti vélemények versenye, hanem ugyanúgy verseny van a részvételre és a távolmaradásra buzdító vélemények között is.


Az Együtt szerint felháborító, hogy a Fidesz-kormány propagandagépezetének semmi nem elég. Eddig is milliárdokért hazudtak az adófizetők pénzéből Európáról, a menekültválságról és hazánk kötelességeiről, most pedig már a nyugdíjasokat is akaratuk ellenére vonják be a kampányba.


Az Együtt kifogással fordul a Nemzeti Választási Bizottsághoz, hogy állapítsa meg a jogszabálysértést, és a jogsértőt a további jogszabálysértéstől tiltsa el.


OS

Fotó: Civil Napló

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>