. Ma Gedeon napja van.
Közös faültetés a Föld Napján - a rendezvények ma folytatódnak
2015-04-25 05:44:46
Közös faültetés a Föld Napján - a rendezvények ma folytatódnak

Közös faültetés a Föld Napján - a rendezvények ma folytatódnak

2015. április 22-én, a Föld Napján Borszéki Gyula alpolgármester és Pájer Sándor a FŐTÁV üzemeltetési fenntartási régióvezetője közösen ültette el azt a fát, amelyet a FŐTÁV társadalmi kötelezettségvállalás keretében további 14 egyeddel együtt a kerület közterületének adományozott. 5 db fát a Lehel utcában, 10 darabot a Lőportár utcában, a Szabolcs utca és Lehet utcák közötti szakaszon ültettek el. Köztük az a magas kőrist, amely a képen látható.


Borszéki Gyula alpolgármester az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy a 15 fa nem része annak a 300 egyednek, amelyet az önkormányzat Közszolgáltató Zrt. Közterületi Divíziójának közreműködésével ültetett el a tavasz folyamán. Köszönte a FŐTÁV adományát, amely bizonyította, hogy nemcsak a 15 ezer kerületi lakásban nyújt szolgáltatást, hanem tevékeny részt vállal a környezet védelmében is.

 

A kerület „Lendületben a XIII. kerület” és az Angyalzöld+ programban megfogalmazottak szerint törekszik a környezettudatos gondolkodás elterjesztésére, a környezet megvédésére. Ezt nemcsak a Föld Napja évenkénti rendezvényen bizonyítja, hanem a közparkok, zöldfelületek fejlesztésével, gondozásával, az 50 ezer egynyári virág ültetésével, a szökőkutak építésével és az úttörőmódon felépített az országban egyedülálló 100 lakásos passzívház átadásával is.

 

A világnaphoz kötődően április 25-én, szombaton tartják a hagyományos népszigeti nagytakarítást 9.00 órától.

 

Az első Föld Napja rendezvényt egy amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották 1970. április 22-én. 1990 óta Magyarországon is egyre többen érzik úgy, hogy legalább ezen a napon tenniük kell valamit környezetük érdekében.

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>