. Ma Márk napja van.
Közművelődési és civil feladatok ellátása
2016-12-03 03:27:12
Közművelődési és civil feladatok ellátása

Közművelődési és civil feladatok ellátása

A képviselő-testület novemberi ülésén úgy döntött, hogy 2017. évre is Közművelődési Megállapodást köt az Angyalföldi Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesülettel.


Az elmúlt két évtizedben az egyesület bizonyította, hogy a rábízott ingatlant „jó gazda” módjára kezeli, az önkormányzattól kapott támogatást a szerződésben foglaltaknak megfelelően használja fel, arról pontosan és időben számol el. Az ingatlan az önkormányzat tulajdona, melyet 1994 óta az Egyesület üzemeltet.


A Láng Művelődési Központ Közművelődési Egyesület tevékenységével meghatározó szerepet tölt be a XIII. kerület közművelődési és civil feladatok ellátásában. Az egyesület több mint húsz civil szervezetet fogad be. Rendezvényekkel elősegítik az egészséges életmód kialakítását, klubkönyvtárat működtetnek, szabadidős tevékenységeket szerveznek, kiállításokat, fesztiválokat, bemutatókat rendeznek, szakmailag segítik és támogatják a civil szervezeteket.

 

Az egyesület a művelődési házat közfeladat ellátásához veszi igénybe, ezért a nemzeti vagyonról szóló törvény alapján az épület ingyenesen hasznosíthatja.

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>