. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Közlekedési káosz Újlipótvárosban
2016-07-26 15:59:30
Közlekedési káosz Újlipótvárosban

Közlekedési káosz Újlipótvárosban

Alapos meglepetésben lehet részük azoknak a járművezetőknek, akik a megszokott útvonalukon szeretnének közlekedni Újlipótváros területén. Július 21-én ugyanis minden, az önkormányzatunknak szóló előzetes tájékoztatás nélkül megkezdődött a pesti alsó rakparti gázközmű felújítása, és a Dráva utca – Népfürdő utca – alsó rakpart csomópont csatorna alépítményének cseréje, ami jelentős forgalomtechnikai módosításokkal jár.


A kivitelezést végző Budapest Közút Zrt. semmiféle előzetes tájékoztatást nem adott a kerületi önkormányzatnak a munkálatokhoz kapcsolódó forgalomszervezési terveiről, és a sebtében kihelyezett, többnyire mobil közlekedési jelzőtáblákhoz sem tartoznak útbaigazító táblák.

 

A július 23-ikai, erős széllel párosult felhőszakadás a jelzőtáblák és a forgalomterelő útakadályok  egy részét felborította, ami szombat délután teljes közlekedési káoszt eredményezett. A lakossági bejelentéseket követően a kerületi közterület-felügyelet munkatársai órákon át irányították a forgalmat, tájékoztatták a felháborodott járművezetőket, és igyekeztek megoldani a helyenként értelmezhetetlen forgalmi helyzetet. Munkájuk eredményeként az esti órákra sikerült megszüntetni a kialakult kaotikus állapotot, és nagyjából helyreállt a rend az Újlipótvárosban.


Fontos tudnivaló,  hogy az alsó rakpart a Dráva utca - Margit híd közti szakaszon déli irányban egyirányú, az északi irányt a felső rakpartra terelték.  A Margit híd észak felől haladva a rakparton keresztül érhető el. Belső-Újlipótvárosból a Szent István parki lejáró, rakpart, Margit hídi feljáró útvonalon érhető el.


A Katona József utca Újpesti rakpart - Pozsonyi út közötti szakaszán az egyirányú forgalom irányát megfordították.


A fenti módosítások forgalomtechnikai tábláit kihelyezték, azonban az útirány-jelző, útbaigazító táblák változatlanul nem láthatók a területen, ezért a tájékozatlan gépjárművezetők miatt jelenleg is gyakran akadozik a forgalom.



További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>