. Ma Mária napja van.
Közeleg a karácsony, hasznos ajándék lehet egy laptop az iskolásoknak
2023-11-21 16:41:01
Közeleg a karácsony, hasznos ajándék lehet egy laptop az iskolásoknak

Közeleg a karácsony, hasznos ajándék lehet egy laptop az iskolásoknak

Azonban a kisebbekből néhány év alatt nagy diákok válnak, akikkel szemben már követelmény a számítógép-kezelői tudás, és ha hamarabb ismeri, előnyére válik majd. És szeretjük vagy sem, de a kisiskolásokat is magába szippantja az online játékok világa, így biztosan örülnének egy menő laptopnak a karácsonyfa alatt. De mi alapján válassz, ha elszántad magad a vásárlásra?

 

Digitális világ - laptopok diákoknak

 

Egyre több iskolában kérik ma már a beadandó feladatokat .pdf-ben, .doc vagy egyéb kiterjesztéssel, de a gyerekek is szívesen töltenek időt a gépek előtt, és tanulnak új dolgokat. Nem kell rögtön a legbivalyabb vasat megvenni, egy akciós laptop is tökéletes lehet a feladatra és akár arra is, hogy játsszon a gyerek. Persze ezzel még nem vagy kisegítve, hiszen a kínálat ebben a kategóriában is óriási, és ha cseppet sem konyítasz a laptopokhoz, PC-khez, elveszettnek érezheted magad. 

 

Annak érdekében, hogy tudd, mit vásárolsz, tekintsük át a gépekkel kapcsolatban a legfontosabbakat. Szó lesz a processzorokról, a háttértárolókról, a memóriákról, kijelzőkről és a portokról. A szín, a méret, a súly egyéni preferencia, ezt rád bízzuk. 

 

A legfontosabb szempontok

 

A processzorról már csak azért is fontos elsőként beszélni, mert ez olyan hardvere a gépeknek, ami a későbbiekben nem bővíthető vagy cserélhető, így az elvárások függvényében kell kiválasztani. A proci a gépek teljesítményének alapja, azonban se túl gyengét, se túl erőset nem érdemes választani, utóbbit ugyanis nem tudod kihasználni. Tanuláshoz bőven elég az Intel Core i3, ami hosszú távon is jó lehet, ugyanis az erősebb multitaskingot is lefedi. Erősebb teljesítményhez, több szoftverhez az Intel Core i5 és i7 közül válassz!

 

A gyorsaság alapvető követelmény, így SSD-s vagy hibrid verziót javaslunk, önmagában a HDD kevés lesz.

 

Tanuláshoz, illetve általános használatra elég a 4 GB memória - és ha kell, később bővíthető - és az integrált videókártya, erősebb játékokhoz és grafikai vagy 3D-s szoftverekhez 8, vagy akár 12 GB megfelelő és dedikált grafikus kártyára lesz szükséged. 

 

A választás egyéb szempontjai

 

Amennyiben otthoni használatra ajándékozol karácsonyra laptopot, a 15,6” kijelző tökéletes lesz, ha viszont suliba szánod, vagyis gyakran kell cipelni, fontold meg egy kisebb, 14,1” vagy 13” méretű kijelzővel rendelkező modell megvásárlását, ugyanis a nagyobb kijelző többletsúlyt jelent. 

 

A csatlakozási lehetőségek, illetve azok száma nagyon fontos, USB-C-re, wifi és HDMI csatlakozóra biztosan szükség lesz.

 

Alaposan gondold át, mire lenne szükséged, és ezek tudatában indulj útnak karácsonyi ajándékba szánt laptopért, és ha a legjobbat szeretnéd, térj be az USAnotebook szaküzletébe, ahol szakértő eladók segítenek a döntésben!

További híreink
A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
Az újságcikkek címei azt sugallják, hogy nagy nemzetközi sikert ért el hétvégén a Koltai Lajos rendezte, 2,3 milliárdból készült Semmelweis-film, és a nagy torontói feszt...
2023-12-05 17:49:04, Hírek, Fókuszban Bővebben
CBD olajjal a mellrák kezelésének mellékhatás-csökkentése érdekében
Nagyon sok nőt érint a mellrák, amelynek korai felismerése akár teljes gyógyuláshoz is vezethet. Fontos felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatokra, valamint az önvizsgálat...
2023-11-27 17:01:07, Hírek, Fókuszban Bővebben
Miért hasznos szerszám a nyomatékkulcs?
Ezeket az eszközöket olyankor vetik be, amikor feltétlenül szükséges az, hogy éppen a megfelelő mértékben legyenek megszorítva a csavaranyák. Mivel a precizitás érdekében...
2023-11-27 16:55:06, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az újságcikkek címei azt sugallják, hogy nagy nemzetközi sikert ért el hétvégén a Koltai Lajos rendezte, 2,3 m...
Bővebben >>