. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Közel 300 millió forint, 6 gyanúsított, 12 helyszín ...
2016-05-06 05:12:15
Közel 300 millió forint, 6 gyanúsított, 12 helyszín ...

Közel 300 millió forint, 6 gyanúsított, 12 helyszín ...

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Gazdaságvédelmi Osztálya pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást K. János 34 éves nagykátai, K-né F. Éva 36 éves szigethalmi, Sz. Gábor 44 éves pilisi, R. László 44 éves szegedi, valamint H. Csilla 40 éves és V. Gyula 43 éves budapesti lakosokkal szemben.

 

A gyanúsítottak 2015 júliusában és augusztusában több alkalommal vettek át olyan cégeket, amelyek bűncselekmények elkövetéséből származó pénzösszegeket fogadtak külföldről, illetve külföldi cégektől. A cégek bankszámlái felett teljes körűen rendelkeztek, valamint további bankszámlákat nyitottak az átutalások lebonyolítása céljából.

 

Közel két hónap alatt bankszámláikra csaknem 300 millió forint érkezett, amelyből több mint 250 millió forintot jutalékért cserében felvettek azért, hogy a csalást eltitkolják.

 

A gyanú szerint a személyeknek tudniuk kellett arról, hogy a pénz milyen forrásból származik.

 

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály munkatársai a Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével 2016. május 3-án a reggeli órákban hét budapesti, valamint öt vidéki helyszínen egy időben végeztek házkutatást. Az ingatlanokban bűncselekménnyel összefüggésbe hozható iratokat, pendrive-okat, táblagépeket és számítógépeket találtak és foglaltak le.

 

Az öt pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsítható személyt előállították a rendőrségre. Társuk, K. János másnap, 8 órakor feladta magát a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

 

Gyanúsítotti kihallgatásuk után egy személyt őrizetbe vettek a rendőrök, akinek előzetes letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.  

 

 

Police.hu

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, RENDŐRSÉGI HÍREK Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>