. Ma Ellák napja van.
Következmények nélküli káderfogó a Klik élén
2017-01-11 05:41:16
Következmények nélküli káderfogó a Klik élén

Következmények nélküli káderfogó a Klik élén

Az LMP tavaly már szorgalmazta Pölöskei Gáborné leváltását a KLIK éléről. Jól mutatja viszont a kormány következmények nélküli politikáját, ha a bukott vezetőből tényleg helyettes államtitkárt csinálnak.


A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csődbe jutásának, szervezeti káoszának, változásokra való felkészületlenségének korábban se volt, és most sincsen semmilyen következménye. Ezt bizonyítja az intézmény élén levezényelt káderforgó. Teljesen mindegy ki milyen teljesítményt nyújtott, távozása után is biztosan beleülhet valamilyen zsíros állásba, biztos a széke.


Ez történik most Pölöskei Gábornéval is, akinek nem sikerült felkészítenie a mamutintézményt a januártól bekövetkező változásokra. A KLIK eddig sem tudta ellátni a feladatát, de az iskolák működtetésének elvétele után még kevésbé lesz a helyzet magaslatán.


A KLIK új vezetője Solti Péter lesz, aki üstökösként tör előre. Alig egy hónapja nevezték csak ki az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosnak, máris új feladatot kap a mamutintézmény élén. Persze nem is rajta múlik a KLIK sikere, az intézmény rendszeridegen testként terpeszkedik a magyar oktatáson.


Az LMP fokozatosan leépítené az intézményfenntartót, az iskolákat a megfelelő állami forrásokkal együtt pedig visszaadná azoknak a településeknek, akik ezt kérik, és képesek a fenntartásra.


Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője - OS

Fotó: 444.hu

További híreink
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
Kényelmes és biztonságos hordozás megfelelő laptoptáska segítségével
A táska egy olyan hétköznapi használati tárgy, amellyel mindannyian rendelkezünk, mivel hasznossága tagadhatatlan. Ma már különböző céllal lehet táskákat vásárolni, akár ...
2020-06-21 13:00:50, Hírek, Fókuszban Bővebben
Egy kicsit merüljünk el a Vintage Malt Whisky bűvöletében
A Vintage Malt Whisky története valóságos sikersztori, méghozzá egyenesen Skóciából. Persze nemcsak inspirációszerzés céljából érdemes jobban megismerni a márkához kapcso...
2020-06-21 12:53:00, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hatszor annyi pénzt költhet a kormány az ünnepi tűzijátékra, mint az elmúlt években. A megbízást hirdetmény né...
Bővebben >>