. Ma Ákos, Bátor napja van.
Következmények nélküli káderfogó a Klik élén
2017-01-11 05:41:16
Következmények nélküli káderfogó a Klik élén

Következmények nélküli káderfogó a Klik élén

Az LMP tavaly már szorgalmazta Pölöskei Gáborné leváltását a KLIK éléről. Jól mutatja viszont a kormány következmények nélküli politikáját, ha a bukott vezetőből tényleg helyettes államtitkárt csinálnak.


A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csődbe jutásának, szervezeti káoszának, változásokra való felkészületlenségének korábban se volt, és most sincsen semmilyen következménye. Ezt bizonyítja az intézmény élén levezényelt káderforgó. Teljesen mindegy ki milyen teljesítményt nyújtott, távozása után is biztosan beleülhet valamilyen zsíros állásba, biztos a széke.


Ez történik most Pölöskei Gábornéval is, akinek nem sikerült felkészítenie a mamutintézményt a januártól bekövetkező változásokra. A KLIK eddig sem tudta ellátni a feladatát, de az iskolák működtetésének elvétele után még kevésbé lesz a helyzet magaslatán.


A KLIK új vezetője Solti Péter lesz, aki üstökösként tör előre. Alig egy hónapja nevezték csak ki az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosnak, máris új feladatot kap a mamutintézmény élén. Persze nem is rajta múlik a KLIK sikere, az intézmény rendszeridegen testként terpeszkedik a magyar oktatáson.


Az LMP fokozatosan leépítené az intézményfenntartót, az iskolákat a megfelelő állami forrásokkal együtt pedig visszaadná azoknak a településeknek, akik ezt kérik, és képesek a fenntartásra.


Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője - OS

Fotó: 444.hu

További híreink
A LED világításban rejlő lehetőségek beltéren
A LED világítás kapcsán gyakran emlegetjük a költséghatékony működést, a hosszabb élettartamot, a bennük rejlő egyéb lehetőségekről azonban már lényegesen kevesebb szó esik.
2020-02-22 12:58:36, Hírek, Fókuszban Bővebben
Négymilliárdot szán a kormány „szurkolói programra”
2020-ban a foci-EB egyik helyszíne, 2027-ben pedig újra vizes világbajnokság házigazdája lesz Magyarország, az előkészületeket pedig már meg is kezdte a kormány.
2020-02-17 21:08:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Tippeljen: miért viszik egzotikus országokba a pénzünket Orbánék...?
600 millió eurós hitelkeretet biztosított Szaud-Arábiában Szijjártó Péter külügyminiszter. Miért?
2020-01-25 16:46:26, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A keresztény/úri Fidesz KDNP vadászkormány három hét alatt álmodik annyi látogatót, amennyi a Fővárosi Állat- ...
Bővebben >>