. Ma Valter napja van.
Következmények nélküli káderfogó a Klik élén
2017-01-11 05:41:16
Következmények nélküli káderfogó a Klik élén

Következmények nélküli káderfogó a Klik élén

Az LMP tavaly már szorgalmazta Pölöskei Gáborné leváltását a KLIK éléről. Jól mutatja viszont a kormány következmények nélküli politikáját, ha a bukott vezetőből tényleg helyettes államtitkárt csinálnak.


A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csődbe jutásának, szervezeti káoszának, változásokra való felkészületlenségének korábban se volt, és most sincsen semmilyen következménye. Ezt bizonyítja az intézmény élén levezényelt káderforgó. Teljesen mindegy ki milyen teljesítményt nyújtott, távozása után is biztosan beleülhet valamilyen zsíros állásba, biztos a széke.


Ez történik most Pölöskei Gábornéval is, akinek nem sikerült felkészítenie a mamutintézményt a januártól bekövetkező változásokra. A KLIK eddig sem tudta ellátni a feladatát, de az iskolák működtetésének elvétele után még kevésbé lesz a helyzet magaslatán.


A KLIK új vezetője Solti Péter lesz, aki üstökösként tör előre. Alig egy hónapja nevezték csak ki az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosnak, máris új feladatot kap a mamutintézmény élén. Persze nem is rajta múlik a KLIK sikere, az intézmény rendszeridegen testként terpeszkedik a magyar oktatáson.


Az LMP fokozatosan leépítené az intézményfenntartót, az iskolákat a megfelelő állami forrásokkal együtt pedig visszaadná azoknak a településeknek, akik ezt kérik, és képesek a fenntartásra.


Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője - OS

Fotó: 444.hu

További híreink
Sztárportré - Zoltán Erikával
Éhesen ne menjünk közértbe, mert sokkal több mindent vásárol az ember, mint amennyi kell! Ez nagy titok, de én sem tudom mindig alkalmazni.
2017-02-01 05:11:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Tabáni István
Szerintem az emberek többsége nem tud túllépni önmagán, vagy nem tud megbocsátani magának. Előfordul, hogy másoknak sem, de szerintem a legnehezebb dolog, hogy önmagunkna...
2017-01-26 04:09:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Boros Lajos
Nagyon jó memória kell a hazugsághoz! Én nem tudok hazudni, mert lebuktatom magam állandóan, locsi-fecsi vagyok. Mondtam a családomnak is, hogy előttem ne mondjanak titko...
2017-01-25 04:05:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Több vezetőt is leváltottak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. menedzsment...
Bővebben >>