. Ma Márk napja van.
Következmények nélküli káderfogó a Klik élén
2017-01-11 05:41:16
Következmények nélküli káderfogó a Klik élén

Következmények nélküli káderfogó a Klik élén

Az LMP tavaly már szorgalmazta Pölöskei Gáborné leváltását a KLIK éléről. Jól mutatja viszont a kormány következmények nélküli politikáját, ha a bukott vezetőből tényleg helyettes államtitkárt csinálnak.


A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csődbe jutásának, szervezeti káoszának, változásokra való felkészületlenségének korábban se volt, és most sincsen semmilyen következménye. Ezt bizonyítja az intézmény élén levezényelt káderforgó. Teljesen mindegy ki milyen teljesítményt nyújtott, távozása után is biztosan beleülhet valamilyen zsíros állásba, biztos a széke.


Ez történik most Pölöskei Gábornéval is, akinek nem sikerült felkészítenie a mamutintézményt a januártól bekövetkező változásokra. A KLIK eddig sem tudta ellátni a feladatát, de az iskolák működtetésének elvétele után még kevésbé lesz a helyzet magaslatán.


A KLIK új vezetője Solti Péter lesz, aki üstökösként tör előre. Alig egy hónapja nevezték csak ki az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosnak, máris új feladatot kap a mamutintézmény élén. Persze nem is rajta múlik a KLIK sikere, az intézmény rendszeridegen testként terpeszkedik a magyar oktatáson.


Az LMP fokozatosan leépítené az intézményfenntartót, az iskolákat a megfelelő állami forrásokkal együtt pedig visszaadná azoknak a településeknek, akik ezt kérik, és képesek a fenntartásra.


Ikotity István, az LMP országgyűlési képviselője - OS

Fotó: 444.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>