. Ma Emma napja van.
Köszönjük, Elnök Úr!
2015-03-18 04:33:17
Köszönjük, Elnök Úr!

Köszönjük, Elnök Úr!

Áder János köztársasági elnök 2015. március 10-én észrevételeinek közlésével megfontolásra visszaküldte az Országgyűlés elnökéhez az egyes jogállási törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, ami a közszolgálatban és a hivatásos szolgálatban dolgozók jogviszonyainak lényeges kérdéseit módosítaná.

 

A javaslatot előterjesztő Kormány és a döntést hozó Országgyűlés két törvényt is megsértett: a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvényt, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvényt (Kttv.)  Mindkettő előírja: az érintettek jogállását vagy feladatkörét érintő jogszabályok tekintetében a jogszabály előkészítője köteles gondoskodni arról, hogy a tervezetet előzetesen véleményezhessék.

 

Szakszervezeti szövetségünk 2015. január 6-án kezdeményezte, hogy erről, és egy másik törvénytervezetről azonnal kezdődjön meg az egyeztetés a Közszolgálati Érdekegyeztető Fórumon (KÉF). A Kttv. 2012. március 1-jén hatályba lépett, de a KÉF a mai napig nem jött létre, mivel a kormány nem írta alá – a szakszervezetek folyamatos sürgetése ellenére - a működéséről szóló megállapodást.

 

Az érintett munkavállalók és az érdekvédelmi szervezetek nevében megköszönjük, hogy Köztársasági Elnök Úr az elmulasztott előzetes érdekegyeztetés miatt nem írt alá egy törvénytervezetet.

 

Bízunk abban, hogy a "Köztársasági Elnöki Intő" ráébreszti a kormányzatot és a törvényhozást a hatályos jogszabályok betartásának fontosságára.

 

 

Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége - MTI

Grafika: Pirografia

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>