. Ma Gedeon napja van.
Korrupció esetén a feljelentés, és nem a privatizáció az ellenszer
2015-10-08 06:00:40
Korrupció esetén a feljelentés, és nem a privatizáció az ellenszer

Korrupció esetén a feljelentés, és nem a privatizáció az ellenszer

Lázár János tegnap elismerte, hogy a földprivatizációra azért van szükség, mert a szocialista és a fideszes kormányok felváltva szétlopták magukat az állami földeken.


Az LMP szerint ha a kormánynak információja van arról, hogy állami tulajdont kihasználva lopnak, akkor nem az a helyes megoldás, hogy kapkodó és értelmetlen privatizációba kezd, hanem az, hogy feljelentést tesz, börtönbe zárja a felelősöket és az állami tulajdont a közjó érdekében használja tovább.


Lázár János a Mezőgazdasági bizottság ellenőrző albizottságának tegnapi ülésén a földprivatizáció mellett érvelve szó szerint azt mondta, hogy : "A szocialista kormány alatt a szocialista menedzsment lopja szét, a fideszes kormány alatt fideszes menedzsment lopja szét. Ez a világ kinek kell?"


Az LMP tudni szeretné, hogy ha a Miniszterelnökséget vezető miniszternek tudomása van akár az előző, akár a jelenlegi kormány által végrehajtott bűncselekményekről, akkor miért nem tett feljelentést, illetve miért ülhet még mindig a helyén az állami földek gazdálkodását felügyelő Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.


Lázár János tegnapi szavaival nem csak beismerő vallomást tett, hanem végképp bebizonyította a földprivatizáció értelmetlenségét: a földrablással ugyanis pont azok fogják végképp rátenni a kezüket az állami földekre, akik a miniszter szavaival élve az elmúlt években szétlopták az állami földeket.


Sallai R. Benedek országgyűlési képviselő - OS

Fotó: 444.hu

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
A legfontosabb jogaink munkavállalóként – Jobb tisztában lenni velük!
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bármennyire is szükségünk van a munkára, téves gondolat, hogy mi...
2024-03-21 16:49:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>