. Ma Rudolf napja van.
Kormányzásképtelenség felé sodródunk
2014-12-12 06:20:14
Kormányzásképtelenség felé sodródunk

Kormányzásképtelenség felé sodródunk

A Polgári Konzervatív Párt sürgeti Orbán Viktort és kormányát, hogy állítsák helyre az ország kormányozhatóságát, fordítsák vissza a társadalom fokozódó perspektíva-vesztését és kiábrándulását, és adják vissza az arra vonatkozó hitet a nemzet tagjainak, hogy a kormánynak nem célja a társadalmi erőforrások szűk körbe való átcsoportosítása, és korrupt módszerekkel való privatizációja.

 

Ennek első lépéseként indítványozzuk, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal és a Számvevőszék végezzen átfogó és beható vizsgálatot az Európai Unióból érkező pénzek 2010 óta történt felhasználásáról, és részleteiben hozza nyilvánosságra e források kedvezményezetti körét.

 

A rendőrség és az ügyészség kezdjen vizsgálatot a NAV-nál, hogy megnyugtató választ kapjunk az ÁFA csalásokkal kapcsolatosan a közvéleményben élő gyanúkra.

 

Követeljük a politikusok és választott tisztviselők vagyonosodási vizsgálatát 2010-ig visszamenően, a tágabb családjukra is kiterjedően, mert a látszatát is el kell kerülni annak, hogy visszaéltek a közbizalommal.

 

Felszólítjuk a kormányt a Paks II szerződéssel kapcsolatos megtérülési számítások, illetve a szerződés és záradékainak teljes körű nyilvánossá tételére, mivel minden ilyen horderejű döntésnek átláthatóan kell történnie egy polgári demokráciában.

 

Végül követeljük, hogy a kormány általában is térjen vissza a közjó szolgálatába!

 

 

Polgári Konzervatív Párt – MTI

Fotó_ pirografia

További híreink
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugy...
Bővebben >>