. Ma Hortenzia, Gergő napja van.
Koldusnak látszó tündér - hajléktalanok nem látható kincsei kiállítás
2016-09-06 05:33:10
Koldusnak látszó tündér - hajléktalanok nem látható kincsei kiállítás

Koldusnak látszó tündér - hajléktalanok nem látható kincsei kiállítás

A hajléktalan emberek a társadalom legsérülékenyebb csoportjához tartoznak. Ez még hatványozódik is a pszichiátriai betegséggel élő otthontalanoknál. Ezért az értékközpontú művészetterápiának nagyon fontos szerepe van a velük való segítő munkában. Megnyithatja előttük azt az utat, amit eddigi élethelyzetükből kifolyólag nem láthattak, elősegítve ezzel az egyéni kompetenciák megerősítését.


Abból a fajta kirekesztődésből, amibe ők kerültek újból vissza lehet integrálódni a társadalomba saját értékeik alapján.


A legtöbb hajléktalan emberre igaz: hogy nem rendelkeznek megfelelő mennyiségű és minőségű kapcsolatrendszerrel. Az érték központú szemlélet, amit képviselünk, pont itt lép be, és törekszik segíteni ezeknek a szenvedő embereknek. Hisszük, hogy egy beilleszkedést elősegítő csoport és kiállítás alkalmával az érdeklődő rálátást nyerhet arra, hogy az általános előítéletekkel teli megközelítés a hajléktalan létmódban vagy a mentális problémával élőkkel szemben mennyire nem állja meg a helyét, s így a jövőben talán nyitottabb, befogadóbb szemlélettel tekintenek a hajléktalanokra.


A kiállítás megtekinthető: 2016.október 14-ig


Moravcsik Alapítvány - OS

További híreink
Sztárportré - Zoltán Erikával
Éhesen ne menjünk közértbe, mert sokkal több mindent vásárol az ember, mint amennyi kell! Ez nagy titok, de én sem tudom mindig alkalmazni.
2017-02-01 05:11:53, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Tabáni István
Szerintem az emberek többsége nem tud túllépni önmagán, vagy nem tud megbocsátani magának. Előfordul, hogy másoknak sem, de szerintem a legnehezebb dolog, hogy önmagunkna...
2017-01-26 04:09:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Sztárportré - Boros Lajos
Nagyon jó memória kell a hazugsághoz! Én nem tudok hazudni, mert lebuktatom magam állandóan, locsi-fecsi vagyok. Mondtam a családomnak is, hogy előttem ne mondjanak titko...
2017-01-25 04:05:57, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére