. Ma József napja van.
Koldusnak látszó tündér - hajléktalanok nem látható kincsei kiállítás
2016-09-06 05:33:10
Koldusnak látszó tündér - hajléktalanok nem látható kincsei kiállítás

Koldusnak látszó tündér - hajléktalanok nem látható kincsei kiállítás

A hajléktalan emberek a társadalom legsérülékenyebb csoportjához tartoznak. Ez még hatványozódik is a pszichiátriai betegséggel élő otthontalanoknál. Ezért az értékközpontú művészetterápiának nagyon fontos szerepe van a velük való segítő munkában. Megnyithatja előttük azt az utat, amit eddigi élethelyzetükből kifolyólag nem láthattak, elősegítve ezzel az egyéni kompetenciák megerősítését.


Abból a fajta kirekesztődésből, amibe ők kerültek újból vissza lehet integrálódni a társadalomba saját értékeik alapján.


A legtöbb hajléktalan emberre igaz: hogy nem rendelkeznek megfelelő mennyiségű és minőségű kapcsolatrendszerrel. Az érték központú szemlélet, amit képviselünk, pont itt lép be, és törekszik segíteni ezeknek a szenvedő embereknek. Hisszük, hogy egy beilleszkedést elősegítő csoport és kiállítás alkalmával az érdeklődő rálátást nyerhet arra, hogy az általános előítéletekkel teli megközelítés a hajléktalan létmódban vagy a mentális problémával élőkkel szemben mennyire nem állja meg a helyét, s így a jövőben talán nyitottabb, befogadóbb szemlélettel tekintenek a hajléktalanokra.


A kiállítás megtekinthető: 2016.október 14-ig


Moravcsik Alapítvány - OS

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>