. Ma Gellért napja van.
Kölcsönfelvétel biztonságosan, az Előrelátó Csomag igénybevételével
2020-08-24 21:29:08
Kölcsönfelvétel biztonságosan, az Előrelátó Csomag igénybevételével

Kölcsönfelvétel biztonságosan, az Előrelátó Csomag igénybevételével

A cikkben bemutatjuk tehát az Előrelátó Csomagban rejlő hozzáadott értéket. Kitérünk továbbá arra is, hogy kiknek érdemes élni ezzel a lehetőséggel, és milyen módon tudjuk igényelni magát a kiegészítő szolgáltatást.


Miért jelenthet potenciális veszélyt a kölcsönfelvétel a családtagjainkra?

 

Bármekkora összegű kölcsönt vegyünk is fel, mindig előre számolnunk kell annak a törlesztőrészleteivel. Ennek kapcsán bizony a kalkulációba a legrosszabb eshetőséget, vagyis a szerződő fél elhalálozását is érdemes belevonni. A tragédia ugyanis egyben azt vonhatja maga után, hogy a felvett kölcsön után esedékes törlesztőrészletek fizetése a hozzátartozókra fog maradni. Ahol pedig még keresőképtelen gyermekek is vannak a háztartásban, ott ez extra megterhelést jelenthet.

 

Ezt a nemkívánatos körülményt lehet proaktívan kiküszöbölni a Providentnél elérhető Előrelátó Csomag igénybevételével.


Hogyan segíti elő a kockázatok minimalizálását az Előrelátó Csomag?

 

Az Előrelátó Csomag igénybevétele azt jelenti, hogy a szerződő fél elhalálozása esetén a pénzügyi szolgáltató elengedi az elhalálozás napján fennálló tartozást. Vagyis az örökösökre nem fog hárulni semmiféle tartozás a későbbiekben a szolgáltató felé. Mindemellett részét képezi a csomagnak egy meghosszabbított elállási, illetve felmondási lehetőség. Ennek értelmében a jogszabályban rögzített 14 nap helyett 30 napon át díjmentesen adott a lehetőség elállni a kölcsönszerződéstől, vagy pedig felmondani azt.

 

Az Előrelátó Csomag pluszban tartalmaz még egy csoportos élet- és balesetbiztosítást is, ami a szerződő félre lesz érvényes. Mondhatni teljes körű biztonságot jelent tehát a váratlan és nemkívánatos események bekövetkezésével szemben.


Miként tudjuk igényelni az Előrelátó Csomagot?

 

Az Előrelátó Csomag egy külön díj ellenében igényelhető kiegészítő szolgáltatásnak számít. Akár a heti vagy pedig a havi törlesztésű kölcsönök mellé ugyanúgy igényelhető. Leginkább abban az esetben érdemes fontolóra venni a lehetőségét, ha nem szeretnénk nehéz anyagi helyzetbe sodorni a családtagjainkat.

 

Amennyiben élni szeretnénk az Előrelátó Csomag igénylésének a lehetőségével, azt többféleképpen is jelezhetjük. Egyrészt szólhatunk róla már a kapcsolatfelvétel szakaszában, ha telefonon keresztül vagy pedig online adjuk le az igényünket. Emellett pedig a telefonos egyeztetés keretei között ugyanúgy lehetőségünk lesz szólni róla a pénzintézet illetékes munkatársának, hogy számunkra az Előrelátó Csomag igénylése is fontos lesz.

További híreink
A takarítás legfontosabb íratlan szabályai
A takarítás olyan ismétlődő és roppant hasznos tevékenység, amit egyaránt lehet jól, illetve rosszul is csinálni. A bejegyzés célja egyértelműen olyan tippeket adni, amel...
2020-09-17 21:52:24, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elhallgattatnák a Klubrádiót
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa úgy döntött, hogy a rádió 2021. február 14-én lejáró jogosultságát nem hosszabbítja meg, hanem pályázatot ír ki a Buda...
2020-09-11 22:23:28, Hírek, Fókuszban Bővebben
Munkavédelmi termékek
A biztonságos munkavégzés és a megfelelő védőfelszerelések használatának fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A téma fontosságát jól mutatja, hogy számos jogszabá...
2020-08-17 17:10:51, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A takarítás olyan ismétlődő és roppant hasznos tevékenység, amit egyaránt lehet jól, illetve rosszul is csinál...
Bővebben >>