. Ma Márk napja van.
Ködösít a Fidesz a vasárnapi boltzár körül
2016-08-16 03:33:00
Ködösít a Fidesz a vasárnapi boltzár körül

Ködösít a Fidesz a vasárnapi boltzár körül

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt nyilatkozta a Magyar Időknek, hogy "a vasárnapi boltzárat eltöröltük, és ez így is marad, aki mást állít, az hazudik". Kósa Lajos korábban azt mondta, hogy "a vasárnapi munkavégzés tilalmának feloldásakor felvetődött, hogy hozzá kell nyúlni a jogszabályhoz", ezért "az őszi ülésszakban a parlament elé terjesztik a kiskereskedelmi munkavégzésre vonatkozó szabályozást".


Kósa arról beszélt, hogy korlátozni kellene a munkavállalók vasárnapi munkavégzését, eszerint tehát úgy zárnák be a boltokat, hogy a törvény nem a nyitva tartást tiltaná be, hanem a munkavállalók vasárnapi munkavégzését, így a boltok – dolgozók nélkül – értelemszerűen ugyanúgy bezárhatnának. A Fidesz-frakció szóvivője szerint tehát közvetlen főnöke, Kósa Lajos az, "aki mást állít" és "hazudik".


A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormánypárti politikusokat, hogy ne ködösítsenek egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal, hanem vallják be, ha újabb vasárnapi boltzár bevezetésére készülnek. A DK tudni akarja, hogy a kormány korlátozni akarja-e a vasárnapi munkavégzést vagy különadót akar-e kiszabni a vasárnapi vásárlásra.


A DK szerint szégyen, hogy a Fidesz ismét a magyarok akaratával szemben sző terveket a vasárnapi boltzárról, és még ahhoz is gyáva, hogy ezt megmondja az embereknek.


Gréczy Zsolt, Szóvivő - OS

Fotó: Atv

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Fókuszban Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>