. Ma Valter napja van.
Klímastratégia az élhetőbb kerületért
2017-01-14 05:57:28
Klímastratégia az élhetőbb kerületért

Klímastratégia az élhetőbb kerületért

A képviselő-testület elfogadta Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Klímastratégiája 2017-2020 dokumentumot. A testület megállapította, hogy a klímatudatosság beépült az önkormányzat tervezési rendszerébe, az éghajlatvédelmi szempontok megjelennek a döntéshozatal minden szintjén.


Az önkormányzat munkájában az éghajlatváltozással kapcsolatos feladatok 2011-ben, a Klímastratégia elfogadásával önálló területként jelentek meg, azóta a szervezet folyamatosan tevékenykedik a feladatok megvalósításán, új tennivalók meghatározásán. A Passzívház és a Passzívóvoda felépítésével a kerületben olyan nagy volumenű beruházások valósultak meg, melyek tényleges energia-megtakarítást és káros anyag kibocsátás-csökkentést értek el, és példát mutatnak más ingatlanfejlesztők, beruházók számára is.

 

Jelentőségének megfelelően, kiemelten kezeljük a lakosság egészségének klímaváltozással szembeni védelmét, az alkalmazkodás elősegítését. A helyi szintű klímavédelmi tevékenység egyik fontos célja a lakosság minél nagyobb arányú bevonása a folyamatokba.

További híreink
Millióan rajonganak a nemlétező lányért
Miquela pontosan olyan fotókat posztol magáról, mint bármelyik mai modern fiatal lány. Csak ő éppenséggel nem élő személy, hanem egy számítógéppel generált kép csupán.
2018-06-27 09:33:30, Hírek, Környezetünk Bővebben
Egy üveg viszki után indult a Balatonnak a 13 éves gyerek –elájult, túlélte
Megivott egy üveg viszkit, majd fürdeni akart a Balatonban egy 13 éves fiú, de a köveken megcsúszott és beverte a fejét.
2018-06-27 09:33:29, Hírek, Környezetünk Bővebben
XIII. kerület a biztonságos közlekedésért
A XIII. kerületi utak forgalomtechnikai kezelése fővárosi feladat. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a közlekedés biztonsága érdekében jobb, ha a fejlesztés...
2017-02-15 03:46:17, Hírek, Környezetünk Bővebben
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Meglepő képsorokat közölt kb. 2 hete elsőként a 444, melyet az olvasóitól kapott: Mészáros Lőrinc gitárral a n...
Bővebben >>